Fürdőszoba ötletek

A fürdőszoba kialakítása során a dizájn mellett a praktikusságra és a használhatóságra is érdemes figyelni. Ugyanis, ha nincsen meg a megfelelő koncepció a fürdőszoba berendezéséhez, akkor az kellemetlenséggel vagy akár komolyabb pénzkidobással is járhat.

Cikkünkben összegyűjtöttünk 5+1 hasznos tippet, melyre érdemes gondolnod, ha kisebb méretű fürdőszoba felújítása vagy átalakítása előtt állsz.

1. Falra szerelt fürdőszoba bútor

A falra szerelt bútorelemek vagy polcok, amellett, hogy vizuálisan növelik a fürdőszoba területét, pakolásra is tökéletes megoldást nyújtanak. Ha azonban nincs lehetőséged falra szerelni a bútort, akkor használd ki a rendelkezésre álló falfelületeket kisebb, nyitott polcokkal.

 fürdőszoba

2. Nagyméretű csempeburkolat

Gondoltad volna, hogy a nagyméretű csempék használatával optikailag növelheted a fürdőszoba méretét? Sőt, ha a fürdőszobát a mennyezetig burkolod csempével, akkor azt az illúziót keltheted, hogy a belmagasság is nagyobb. Ha fürdőszoba felújítás előtt állsz, akkor burkolat/csempe választásnál erre is ajánlott gondolnod.

 fürdőszoba

3. Használd ki az ajtó mögötti részt

Érdemes kihasználnod az ajtó mögötti részt, akár egy kisebb szekrénnyel, polcrendszerrel vagy ruhaszárítóval. Így nem csak helyet takarítasz meg a fürdőszobában, hanem plusz praktikus pakolási felületet is kapsz, melyet ötletesen kihasználhatsz.

4. Nagy tükör és üvegajtók használata

Köztudott, hogy a tükörfelület optikai térnövelésre tökéletesen alkalmas, mivel nagyítja a teret vizuálisan. Ezért érdemes nagyobb fürdőszoba tükröt választanod. Ha pedig zuhanykabin vagy kádparaván kerül a fürdőszobába, akkor érdemes az átlátszó vagy az üveg változat mellett döntened.

fürdőszoba

5. Mosógép áthelyezése

Egy kisméretű fürdőszoba esetében a mosógép sok helyet foglalhat. Ilyenkor praktikus megoldás, ha a mosógépet a konyhában, az előszobában vagy egy gardrób helyiségben helyezed el. Így jóval nagyobb hely marad a fürdőszobában, amelyet nyitott polcokkal könnyen kihasználhatsz.

fürdőszoba

+1. Világos színek

A világos berendezés és világos falszín használata növeli a fürdőszoba térérzetét. Világosabb árnyalatok alkalmazásával, ráadásul a lakás egyik legbájosabb és legotthonosabb helyisége lehet a fürdő. A bézs, a világoskék, a halványsárga és a fehér mind kitűnő választás.

fürdőszoba

A kis fürdőszoba esetében minden miliméter számít, ezért fontos, hogy minden lehetséges felületet kihasználj!

Amennyiben fürdőszoba felújításban gondolkodsz vagy szükséged lenne egy-két szakmai tanácsra, akkor fordulj bizalommal kollégáinkhoz!