HÍRLEVÉL
FELIRATKOZÁS
A KÉNYELMES OTTHONÉRT DOLGOZZUNK EGYÜTT!
Lakásfelújítási tanácsok, ház körüli ötletek, kreativitás és lakberendezés, barkácstippek, aktuális hírek, érdekességek, akciók.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
ELÉRHETŐSÉG
LÉTA-KER KFT.
7631 Pécs, Tüskésréti út 48-50.
Tel.: (06-72) 324-939, 324-194
Fax: (06-72) 210-724
Mobil: (06-30) 99-46-999
E-mail: info@letaker.hu

www.letaker.hu
Nyitva tartás NYITVATARTÁS
NYITVA TARTÁS

Hétfő - Péntek      7:00-17:00

Szombat               7:00-12:00

Vasárnap                   Zárva

 
 
 
 

 

HÍREK

A lakásfelújítás 10 hibája

<<< vissza
 
2018.11.13

A lakásfelújítás alatt sok problémába és buktatóba ütközhetsz. Éppen ezért cikkünkben összegyűjtöttük a legnagyobb bakikat, amiket a felújítása során elkövethetünk.

Alábbi cikkünkben 10 nagy hibát gyűjtöttünk össze neked, melyekből sokat tanulhatsz, ha lakásfelújítás előtt állsz. Természetesen ezek a buktatók gondos tervezéssel elkerülhetőek. :)


lakásfelújítás

#1 Látvány nélküli tervezés

A mai modern világban már szinte mindenre könnyedén készíthetsz, vagy készíttethetsz látványtervet. Így átláthatod elképzelésed hogyan mutat majd a valóságban, valamint újratervezheted, átrendezheted vagy akár átszínezheted a falakat, dekorációs elemeket, bútorokat. Ha pedig elégedett vagy a látvánnyal, akkor a lakásfelújítás végeztével biztosan nem fogsz csalódni otthonod új megjelenésében.

#2 Rossz bútorválasztás

Lakásfelújítás során a bútorok legyenek az elsők, amiket kiválasztasz! Sokkal egyszerűbb a szoba színét és a kellékeket a bútorokhoz igazítani, mint a már meglévő dekorokhoz vagy falszínhez választani bútort.

Mérd meg a tereket és nézd meg mekkora bútorokra lenne szükséged. Ha túl nagy a bútor, akkor ez lesz az egyetlen, ami kiemelkedik a szobában és ezen lesz a hangsúly. Ha pedig túl kicsi, akkor sok dekorációs elemre lesz szükség, hogy a teret feltöltsd, így pedig túl zsúfolt lesz a helység.

#3 Túlzott illeszkedés

Ha egy szobában túl sok egyezés van, akkor semelyik elem sem kap kellő hangsúlyt. Válassz olyan színeket, amik összhangban vannak és kiegészítik egymást.

Ha pl. a bútorok túl színesek, akkor kiegészítőkben válasszunk hozzá egy megfelelő és nem túl domináns színt. Legyen minden képkeret, váza vagy függöny ugyanolyan színű, ezzel is hangsúlyt hagyva a látványos bútoron.

#4 Túl sok szín használata

Ne válassz túl sok színt a helységekbe. Válassz összesen 3 színt szobánként és csak azt a 3-at használd a lakásfelújítás során. Így minden térnek meg lesz a maga hangulata, nem lesz zsúfolt és nem kelti majd a túlzás látszatát sem.

#5 Egyéni szobák egyeztetése

Lakasáfelújítás előtt sokan ahelyett, hogy saját vagy gyermekük egyéniségéhez igazítanák a szobákat, inkább a magazinkban látott látványelemek vagy az aktuális lakberendezési trendek alapján újítják fel a szobákat.

Ha a gyermekszoba felújítása előtt állsz, akkor faggasd ki gyereke(i)det mit szeret(nek), mik a kedvenc színei(k) és ennek megfelelően válogassuk ki a dekorációs elemeket és bútorokat. 

lakásfelújítás

#6 Zűrzavar és rendezetlenség

A lakásfelújítás során fontos, hogy ne válassz szét összetartozó bútorokat vagy tárgyakat. Sokan vesznek például festménysoroztot, képeket vagy vázákat, amik összetartoznak, majd ezeket elhelyezik a lakás különböző pontjaiban. Ám egységes megjelenés helyett a zsúfoltság és rendezetlenség érzetét fogják kelteni. 

Ha egyes kiegészítők összetartoznak, akkor helyezd el őket azonos szobában, dekoratívan úgy, hogy amikor körbenézél a lakásban, akkor szemed rögtön észrevegye, hogy azok összetartoznak.

#7 Túl magasra helyezett műalkotás

A műalkotásokat, festményeket szemmagasságba kell tenni. Ha túl magasan vagy túl alacsonyan vannak, akkor sem a nyaknak, sem a szemnek nem lesz kényelmes megtekinteni és bár ez szokatlanul hangzik, de ezáltal a művészet hatása és finomság érzete is romlik. Így lakásfelújítás alatt érdemes erre is odafigyelned.

#8 Rossz világítás

Ha a szoba túl sötét, akkor az nagyon lehangoló és depresszív hatást kelt. Ha túl világos, akkor pedig a világosság könnyen bántja a szemet.

A világítás meghatározza a szoba hangulatát és bár közhelynek hangzik, de mindig a természetes fény a legjobb választás!

Amennyiben függönyöket szeretnél használni, gondolj arra, hogy a sötét függönyök "megfullasztják" a szobát. A lakásfelújítás során használj világos színű függönyöket és olyan redőnyöket, ahol igény szerint szabályozhatod a beérkező fényt.

#9 Tárolók használata

A kipakolt samponok, tusfürdők parfümök a rendetlenség érzetét keltik. Éppen ezért javasolt, hogy használj tárolókat, dobozokat és kosárkákat ezek tárolására. Ráadásul használatukkal egyszerűbben megtalálod az éppen szükséges elemeket.

#10 Rossz padlózat

A megfelelő padló megválasztása az egyik legnehezebb feladat, akár építkezésről vagy lakásfelújításról van szó. Minden helységnek megvan a maga szükséglete. Van, ahol szükséges a szőnyeg, van ahol csupán egy megfelelő padlózatot vagy járólapot kell választani.

Érdemes észben tartani, hogy az ebédlőben lévő szőnyeget nehéz mindig tisztán tartani, a gyerekszobába helyezett fa padlózat pedig könnyen karcolódik.

Ha épp a lakásfelújítás középen árt, akkor ne használj kis terekhez nagy szőnyeket, vagy éppen fordítva!

lakásfelújítás

Bízunk benne, hogy hasznosnak találod cikkünket és az olvasott tippeket alkalmazod majd a lakásfelújítás során! Amennyiben további segítségre vagy tanácsra lenne szükséged, akkor fordulj hozzánk bizalommal!