HÍRLEVÉL
FELIRATKOZÁS
A KÉNYELMES OTTHONÉRT DOLGOZZUNK EGYÜTT!
Lakásfelújítási tanácsok, ház körüli ötletek, kreativitás és lakberendezés, barkácstippek, aktuális hírek, érdekességek, akciók.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
ELÉRHETŐSÉG
LÉTA-KER KFT.
7631 Pécs, Tüskésréti út 48-50.
Tel.: (06-72) 324-939, 324-194
Fax: (06-72) 210-724
Mobil: (06-30) 99-46-999
E-mail: info@letaker.hu

www.letaker.hu
Nyitva tartás NYITVATARTÁS
NYITVATARTÁS

Hétfő - Péntek      7:00-17:00

Szombat               7:00-12:00

Vasárnap                   Zárva

 
DECEMBERI NYITVATARTÁS:

2018. 12. 15. (szombat) 

7:00 – 12:00

ÜNNEPI NYITVATARTÁS: 

2018. 12. 21. (péntek)
7:00 – 12:00

2018. 12. 22 – 2019. 01. 01-ig ZÁRVA

 NYITÁS:
2019. 01. 02. (szerda) 7:00

 
   
 
 

 

HÍREK

Árnyékolással a hőség ellen

<<< vissza
 
2016.07.22

A forró nyári napokon a légkondicionálók korában, az árnyékolás maradi megoldásnak tűnhet, pedig számos előnye van. Ráadásul egy kellemes kerti party, vagy egy kis erkélyen töltött idő alkalmával a légkondinknak nem sok hasznát vesszük, szemben a praktikus árnyékolókkal. A kánikula ellen viszont igen jólesik a hűs lakásba menekülni – vagy lehetőség szerint a strandra. Lássuk, hogyan tehetjük kellemesebbé a meleg időt néhány árnyékolási trükkel.

 

ÁrnyékolókMivel a meleg levegő nagy része ajtókon, ablakokon keresztül áramlik be otthonunkba, ezért ezeket a felületeket célszerű árnyékolással védeni. Ehhez a legkézenfekvőbb megoldás a sötétítő függöny, redőny vagy reluxa használata. Napközben ezek az árnyékolók megvédik a lakást a forró napsugaraktól. Bár azt érdemes megjegyezni, hogy az ablakon kívüli megoldások (redőny, zsalu) sokkal hatékonyabbak, mint például a függöny, hiszen ez utóbbi esetén az ablaküvegen átjutnak a napsugarak, vagyis beengedjük őket a lakásba.

 

Építkezéskor is gondolhatunk már előre a kánikulára, és megtervezhetjük otthonunk ablakainak, erkély- és terasz ajtóinak az elhelyezkedését a napsugárzásnak kitettség alapján. Például egy lombos, árnyékot adó fa a nap egy részében árnyékot biztosíthat a házunknak, így gátolva a belső terek felmelegedését. A terasz vagy erkély esetében is praktikus, ha már az építési munkálatok megkezdése előtt úgy próbáljuk kialakítani őket, hogy az udvaron lévő fa legalább a délutáni órákban részlegesen árnyékba boríthassa azt, így gyakran nincs is szükség külön árnyékolókra. Ezzel meghagyjuk a lehetőséget a napfürdőzésre, de az árnyékot is biztosan élvezhetjük majd a 35-40 fokos hőségben.

A teraszon vagy az erkélyen a különböző napellenző ponyvák is nagy segítséget nyújthatnak, ráadásul az erős napsütésben még ezek alatt is barnulhatunk, csak biztonságosabban. Ide válasszunk UV szűrővel ellátott ponyvát, így a bőrünk védelme az árnyékban is biztosított lesz.

TetőablakokA tetőablakok árnyékolása az egyik legfontosabb, hiszen a tetőterek gyorsan melegednek és sok bosszúságot okozhatnak a melegben, ha nincs megfelelő árnyékolásunk vagy légkondicionálónk. Itt is igaz, hogy már az építkezésnél célszerű jól megtervezni az ablakok elhelyezkedését, de ha már adott a lakásunk kialakítása szerezzünk be jó minőségű lehetőleg külső árnyékolókat.

Általánosságban a legfontosabb és leghatékonyabb eszköz: a minőségi árnyékolás. Ha kérdésed lenne még, keresd bátran szakembereinket és kérd tanácsukat árnyékolás témában is! Azt pedig ne feledd, bármilyen árnyékoló megoldás mellett is döntesz, mindig gondoskodj a lakás megfelelő szellőzéséről.