HÍRLEVÉL
FELIRATKOZÁS
A KÉNYELMES OTTHONÉRT DOLGOZZUNK EGYÜTT!
Lakásfelújítási tanácsok, ház körüli ötletek, kreativitás és lakberendezés, barkácstippek, aktuális hírek, érdekességek, akciók.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
ELÉRHETŐSÉG
LÉTA-KER KFT.
7631 Pécs, Tüskésréti út 48-50.
Tel.: (06-72) 324-939, 324-194
Fax: (06-72) 210-724
Mobil: (06-30) 99-46-999
E-mail: info@letaker.hu

www.letaker.hu
Nyitva tartás NYITVATARTÁS
NYITVA TARTÁS

Hétfő - Péntek      7:00-17:00

Szombat               7:00-12:00

Vasárnap                   Zárva

 
 
 
 

 

HÍREK

Tavaszi barkács projektek gyerekekkel

<<< vissza
 
2017.03.21

A jó idő a kreativitásunknak is kedvez, éppen ezért remek alkalom ez a közös családi barkácsoláshoz, az együtt töltött értékes időről nem is beszélve. Rengeteg olyan egyszerű, de mégis ötletes és mutatós barkács projekt létezik, amit a gyerekekkel együtt is elkészíthetünk. Ehhez gyűjtöttünk néhány tippet nektek!

Mielőtt belevágtok a nagy munkába, érdemes alaposan előkészíteni a projektet:

  • Gondoljátok, végig mit is szeretnétek készíteni! Már ebben a szakaszban érdemes bevonni a gyerekeket, hogy biztosan számunkra is érdekes barkácsolásba, feladatba vágjatok bele. Ne felejtsetek el olyan projektet választani, ami az életkorukhoz is igazodik!
  • Nézzetek körbe otthon, hogy minden van-e a biztonságos barkácsoláshoz. Érdemes körbenézni milyen maradék anyagaitok vannak, hiszen ezeket a kisebb projektekhez hatékonyan el tudjátok használni.
  • Ügyeljetek a biztonságra a munka során végig: gondoskodjatok a munkavédelmi eszközökről, és persze mindig tartsátok szem előtt a kicsiket.


Ha pedig mindent előkészítettetek, indulhat a vidám tevékenykedés! Lássuk milyen ötletes családi projekteket ajánlunk most tavaszra!


A jó idő beköszöntével a gyerkőcöket is ki kell csalni az udvarra. Ehhez remek terep egy kis játékautó-út, ahol a kedvenc kis kocsijukat tologathatják. Maradék térkőből, esetleg téglákból vagy kültéri járólapokból egyszerűen, a gyerekek fantáziájához igazodva elkészíthetjük a játszó felületet. Igény szerint méretre vághatjuk az „útelemeket”, majd kövekkel, növényekkel a kert hangulatába illeszkedővé varázsolhatjuk a pályát. Az útjelzéseket pedig egyszerűen krétával felrajzolhatják a gyerekek. Ha igazán profi autóutat készítünk, maradék kartonpapírból és/vagy favesszőkből, hurkapálcikákból még közlekedési táblákat is készíthetünk!


Autóút maradék térkőből    Maradék cementből új térkövek

Ha az építkezés után nem tudjuk, mit kezdjünk a maradék cementtel, akkor itt egy projekt, amihez kiválóan használhatjuk! Az ízlésünknek és a kertünknek megfelelő formába öntve ugyanis, remek kis beton "térköveket" készíthetünk a hagyományos kerti ösvények helyett. Ráadásul a gyerekek egyedivé tehetik minden darabját, akár saját kezűleg válogatott kavicsokkal dekorálva, akár a kis kéz vagy láblenyomatukat elhelyezve.

A felújítás során megmaradt csempéből remek mozaikos projekteket lehet indítani! Például színes kövekkel dobhatjuk fel a kertünk!

Maradék csempéből mozaik dekorkő    Raklapból kerti mászóka

A raklap az egyik kedvenc alapanyagunk! Ha van elfekvőben néhány használaton kívüli raklap, a szerszámos ládánkból szegeket és kalapácsot előrántva, egy kis csiszolás után gyorsan igen kreatív mászókát készíthetünk a kicsiknek. Sőt a maradék festékekkel a gyerekek kedvük szerint dekorálhatják is az új játékot.

 

Képek forrása: pinterest.com