HÍRLEVÉL
FELIRATKOZÁS
A KÉNYELMES OTTHONÉRT DOLGOZZUNK EGYÜTT!
Lakásfelújítási tanácsok, ház körüli ötletek, kreativitás és lakberendezés, barkácstippek, aktuális hírek, érdekességek, akciók.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
ELÉRHETŐSÉG
LÉTA-KER KFT.
7631 Pécs, Tüskésréti út 48-50.
Tel.: (06-72) 324-939, 324-194
Fax: (06-72) 210-724
Mobil: (06-30) 99-46-999
E-mail: info@letaker.hu

www.letaker.hu
Nyitva tartás NYITVATARTÁS
NYITVATARTÁS

Hétfő - Péntek      7:00-17:00

Szombat               7:00-12:00

Vasárnap                   Zárva

 
 
 

 

HÍREK

Tervezési tanácsok építkezés előtt

<<< vissza
 
2016.08.24

Az építkezés bizony nem kis feladat és kihívás, főleg ha korábban még nem volt benne részünk. De mégis hogyan vágjunk bele, ha azt szeretnénk, hogy minden gördülékenyen történjen? Erre a kérdésre gyűjtöttük össze tanácsainkat, amik a segítségére lehetnek minden építkezőnek.
Tanácsok építkezéshezBármilyen közhelyesnek is tűnik, a tervezés az egyik legfontosabb része az építkezésnek, hiszen ha alaposan megtervezünk mindent, akkor rengeteg időt, energiát és pénzt takaríthatunk meg, ráadásul még sok felesleges stressztől is megkímélhetjük magunkat.

 

Mit célszerű figyelembe venni a tervezés során? Nézzünk néhány nélkülözhetetlen pontot:
 

 

Telek választás: a talaj minősége, meredeksége, formája nagyban befolyásolja az építendő épületet. Előnyös már közművesített teleket választani, továbbá szakemberek véleményét kikérni esetleges talajvizsgálatok elvégzéséről, amelyek például az alapozás és a vízszigetelés pontos megtervezéséhez, kivitelezéséhez lehetnek a segítségünkre.

 

Hivatali ügyintézés: Bizony sok hivatali teendőnk is lesz az építkezés során. A teljesség igénye nélkül például a földhivatalból ki kell kérnünk olyan okiratokat, mint a tulajdoni lap és a telek térképmásolata az engedélyezési tervhez. Az önkormányzattal is egyeztetni kell majd, az építési engedély ügyében. Érdemes minden bizonytalanságot vagy kérdést megvitatni velük, hiszen az építkezés helyétől függően előfordulhat, hogy bizonyos korlátozásokat is figyelembe kell vennünk, például az épületünk magasságára, az utcafrontra vonatkozóan, vagy a zöldterület védelmével kapcsolatban. Jobb ezeket időben tisztázni a későbbi kellemetlenségek elkerülése végett.

 
Tanácsok építkezéshezTervrajzok, látványtervek:
Amellett, hogy saját elképzelésünket papírra vetjük a tervezés során, érdemes tisztában lenni azzal is, hogy nem biztos, hogy minden olyan formában szakszerűen kivitelezhető, ahogy mi azt gondoltuk. Emiatt nem szabad elkeseredni, hiszen a szakemberek igyekeznek az elképzeléseinknek eleget tenni a lehetséges keretek között.
 
 
Energiatakarékosság: célszerű már a tervezési fázisban megvizsgálni különböző kivitelezési megoldásokat, péládul a hőszigetelési opciókat, és azok hosszú távú energia megtakarítását egyrészt a környezet, másrészt saját pénztárcánk kímélése érdekében.
 
 
Építkezés munkaütemeinek megtervezése: ha már minden hivatali engedélyt beszereztünk az építkezéshez, fontos tisztában lenni milyen ütemben zajlik majd a kivitelezés. Az alapozástól a beltéri feladatokig fontos meghatározni minden feladatot, és azok alapanyag igényét. Ezek abban segítenek majd, hogy a kivitelezési időt akár rövidebbé tegyük, és csak a szükséges, minőségi alapanyagokat szerezzük be. Mindezzel időt és pénzt is megtakaríthatunk.
 
 
Az építkezés tehát nem egy egyszerű folyamat, azonban ha nagy gondot fordítunk a tervezésre gördülékenyen végigvihető az egész. Ha elakadsz vagy kérdésed lenne az építkezés bármely szakaszával kapcsolatban a Léta-Kernél szívesen segítünk neked, hogy az eletéről a végéig rendben menjen minden az építkezés során és, hogy minőségi alapanyagokkal történjen a kivitelezés.