HÍRLEVÉL
FELIRATKOZÁS
A KÉNYELMES OTTHONÉRT DOLGOZZUNK EGYÜTT!
Lakásfelújítási tanácsok, ház körüli ötletek, kreativitás és lakberendezés, barkácstippek, aktuális hírek, érdekességek, akciók.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
ELÉRHETŐSÉG
LÉTA-KER KFT.
7631 Pécs, Tüskésréti út 48-50.
Tel.: (06-72) 324-939, 324-194
Fax: (06-72) 210-724
Mobil: (06-30) 99-46-999
E-mail: info@letaker.hu

www.letaker.hu
Nyitva tartás NYITVATARTÁS
NYITVA TARTÁS

Hétfő - Péntek      7:00-17:00

Szombat               7:00-12:00

Vasárnap                   Zárva

 

 
 

 

HÍREK

Fagyok után

<<< vissza
 
2016.02.24

A vízvezetékek és a növények fagykárának megelőzéséről annyit lehetett hallani a tél beállta előtt, hogy már valószínűleg mindenkinek a könyökén jött ki. Remélhetőleg ezeket az óvintézkedéseket mindenki megtette, és nem kellett a hideg elvonulta után csőtöréseket kezelni.
Védekezz a fagykárok ellenTélen azonban nem csak a vízvezetékek fagyhattak meg, hanem máshol is okozhattak károkat a mínuszok.

Fagyási kár általában akkor keletkezik, ha nincsenek meg a megfelelő óvintézkedések, vagy ha valahol nem a megfelelő minőségű építőanyag került beépítésre.

A tél végén ezért találkozhatunk sok helyen megpattant erkélyburkolatokkal, levált vakolatokkal vagy akár fagyás miatt összeomlott kéménnyel.

Mindannyian el tudunk képzelni kellemesebb elfoglaltságot, mint a fagy okozta károkat javítani, ezért a pótlások felújítások során ügyeljünk arra, hogy ne adjunk esélyt a víznek a következő hónapban.

A teraszon a lapok felvételével tudunk pótolni, de ha már ilyen problémát tapasztaltunk, akkor gondolkozzunk el azon, hogy mi okozhatta a problémát az építőanyagok szintjén. Itt arra gyanakodhatunk, hogy vagy a lapok, vagy a fugázás nem volt megfelelően felkészítve a télre. Flexibilis ragasztókkal tudjuk biztosítani a lapok hőmérsékletingadozással összefüggő mozgását. Sokszor a térkövek esetében azonban nem megoldható, hogy teljesen útját álljuk, itt a helyes rétegrend kialakításával a víz elvezetéséről kell gondoskodnunk.kémény rendszerek, építőanyag pécs

A másik gyakorta felvetődő fagyási probléma a kémények összeomlása szokott lenni. Itt a kondenzációs víz okozza a problémát a kéményben. Néhány helyen a túlságosan hosszú kémények visszabontása megelőzi a bajt. Ha nem erről van szó, akkor gondolkodjunk el egy saválló cső beépítésén amikor a kéményt javítjuk, újítjuk fel.