HÍRLEVÉL
FELIRATKOZÁS
A KÉNYELMES OTTHONÉRT DOLGOZZUNK EGYÜTT!
Lakásfelújítási tanácsok, ház körüli ötletek, kreativitás és lakberendezés, barkácstippek, aktuális hírek, érdekességek, akciók.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
ELÉRHETŐSÉG
LÉTA-KER KFT.
7631 Pécs, Tüskésréti út 48-50.
Tel.: (06-72) 324-939, 324-194
Fax: (06-72) 210-724
Mobil: (06-30) 99-46-999
E-mail: info@letaker.hu

www.letaker.hu
Nyitva tartás NYITVATARTÁS
NYITVATARTÁS

Hétfő - Péntek      7:00-17:00

Szombat               7:00-12:00

Vasárnap                   Zárva

 
 
 
 

 

HÍREK

Hatékony vízszigetelés

<<< vissza
 
2016.06.22

Vizesedési problémákkal sajnos nagyon sokan küzdenek otthonukban, de szerencsére ma már számos eszközzel javíthatjuk az épületek vízszigetelését lakásfelújításkor, építkezéskor. Hogyan tudjuk növelni a hatékonyságát a vízszigetelésnek? Lássunk néhány tippet!

 

  • A legfontosabb: derítsük fel a vizesedés forrását! Ez segít hosszútávon a legeredményesebben megszüntetni a problémát. Bátran kérjük szakértő segítségét, hiszen gyakran alapos „nyomozást” igényel a víz forrásának a felderítése, mielőtt vaktában vízszigetelésbe fognánk.
  • Falak vizesedése esetén bőven hagyjunk időt a száradásra! Sőt, mikor már kellően száraznak tűnik a fal, érdemes a kezelését olyan szigetelőanyagokkal elvégezni, amelyek „légáteresztőek”. Ez segít abban, hogy a mélyebb rétegekben bennrekedt nedvesség kipárolgása gondtalan legyen a lakésfelőjítás vagy építkezés után is.
  • Vízszigetelés előtt alaposan gondoljuk végig az adott felület, épületrész igénybevételét: milyen időjárásnak lesz kitéve? Mekkora vízterhelésnek lesz kitéve? Ezek ugyanis mind befolyásolják a szigetelő anyagok és módszerek megválasztását.
  • Lapostető vizszigetelés felújítása már a korábbi bitumenes szigetelőréteg bontása nélkül is kivitelezhető. Ez a megoldás ráadásul környezetbarát is, hiszen így megkíméljük a környezetet egy nagyobb mennyiségű veszélyes hulladéktól.
  • Kezeljük az apróbb szépséghibákat: a fürdőszobában például néhány kis repedés a fugában, egy törött csempe mind utat biztosíthat a nedvességnek. Igaz lassan keletkezik kár, de nem érdemes megvárni, hogy nagy legyen a probléma.
  • Biztosítsuk a lakás szellőzését: A nedves levegő is rossz hatással lehet otthonunk állapotára. A magas páratartalom következtében penészfoltok jelenhetnek meg a lakás több pontján, amelyek amellett, hogy az egészségre károsak, a látványuk sem szép.

 

Vizszigetelés

Rengeteg lehetőség van már vízszigetelésre, a legfontosabb azonban, hogy megtaláljuk azt a megoldást, amelyik a leghatékonyabban illeszkedik otthonunkhoz és annak a vizesedési problémájához, valamint a legjobban taraja majd távol a nem kívánt nedvességet. Kérdésed támadt a vízszigeteléssel kapcsolatban? Szakemberink készségesen válaszolnak vízszigetelési, lakásfelújítási vagy építkezési kérdéseidre!