HÍRLEVÉL
FELIRATKOZÁS
A KÉNYELMES OTTHONÉRT DOLGOZZUNK EGYÜTT!
Lakásfelújítási tanácsok, ház körüli ötletek, kreativitás és lakberendezés, barkácstippek, aktuális hírek, érdekességek, akciók.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
ELÉRHETŐSÉG
LÉTA-KER KFT.
7631 Pécs, Tüskésréti út 48-50.
Tel.: (06-72) 324-939, 324-194
Fax: (06-72) 210-724
Mobil: (06-30) 99-46-999
E-mail: info@letaker.hu

www.letaker.hu
Nyitva tartás NYITVATARTÁS
NYITVATARTÁS

Hétfő - Péntek      7:00-17:00

Szombat               7:00-12:00

Vasárnap                   Zárva

 
DECEMBERI NYITVATARTÁS:

2018. 12. 15. (szombat) 

7:00 – 12:00

ÜNNEPI NYITVATARTÁS: 

2018. 12. 21. (péntek)
7:00 – 12:00

2018. 12. 22 – 2019. 01. 01-ig ZÁRVA

 NYITÁS:
2019. 01. 02. (szerda) 7:00

 
   
 
 

 

HÍREK

Hogyan válasszunk megfelelő burkolatot?

<<< vissza
 
2017.07.07

Építkezés vagy felújítás során válassz úgy burkolatot és hozzá tartozó segédanyagot, hogy az akár egy életen át kiszolgáljon!

építőanyag pécs, építkezés, felújításSokan esnek abba a hibába építkezés, vagy lakásfelújítás során, hogy kiválasztják az üzletben a nekik legjobban tetsző burkolatot, csempét, majd megvásárolják hozzá az akciós, vagy éppen kezük ügyébe kerülő ragasztót.

Majd miután elkészült otthonuk néhány hónapra rá megjelennek az első hibák, megsérül a burkolat, berepedezik, esetlegesen felpattog helyenként.. 

Gondoltad volna, hogy egy rossz ragasztó választás könnyedén akár megduplázhatja az építkezés vagy lakásfelújítás költségeit?

Ha nem szeretnél feleslegesen pénzt kidobni az ablakon, akkor érdemes még a vásárlás előtt a szakértők tanácsait kikérni, hogy mi lehet a számodra legjobb választás.

A burkolat tartóssága ugyanis függ a leragasztott lapok, a segédanyagok és a munkálatok minőségétől. (Ide tratozik például a vízszigetelés és az alapozás!)

 

Ezek a tényeszők együtt határozzák meg, hogy az elkészült burkolat mennyi ideig szolgál majd bennünket!

Hideg- vagy melegburkolat?

Otthonunkba számos megoldás és új lehetőségek közül választhatunk. Burkolatok esetén az elsődleges eldöntendő kérdés, hogy hideg-, vagy melegburkolatban gondolkozzunk?

Hidegburkolat: kőzet és közetek keverékeiből előállított burkolatok. Ilyen például a járólap, csempe, márvány, téglaburkolat, vagy természetes kövek.

Melegburkolat: a melegburkolatokat két nagy csoportra oszthatjuk. Az egyik csoportba tartoznak a faburkolatok, mint például a parketták és padlók különböző fajtái. A másik csoportba pedig a rugalmas burkolatok tartoznak. Ilyen például a PVC burkolatok, a linóleumok, szőnyegek és a gumiburkolatok.

A másik eldöntendő kérdés, hogy hová kerül a burkolat és mennyire lesz igénybevéve. 

  • Ha otthonodba keresel megfelelő burkolatot, akkor oda a kisebb igénybevétel és a költséghatékonyság miatt a legkedvezőbb választás a PVC burkolat lehet.

  • Ha az egyik legfontosabb tényező a jó hőszigetelés, és a hanggátló képesség, akkor a megfelelő választás lehet a szőnyegpadló, ami nagy komfortos, de sokkal nehezebb tisztán tartani, mint egy padlóburkolatot.

  • Ha konyháról, lépcsőházról vagy társalgóról van szó, akkor pedig a gumbiburkolatok mellé érdemes letenni voksunkat, hiszen könnyen tisztántratható és így nem okoz majd hosszú távon gondot a nagyobb igénybevétel!

építőanyag pécs, építkezés, felújítás

Akár építkezel, akár felújítod otthonodat, az egyik legfontosabb eldöntendő kérdés a burkolat kiválasztáskor, hogy hová kerül és mennyire igénybe vett területről van szó!

Fontos, hogy legyen egy kialakult elképzelés fejünkben arról, hogy mit is szeretnénk az otthonunkban, ám a tartósság miatt mindenek előtt érdemes kikérni egy ebben jártas szakember véleményét!

Amennyiben kérdésed van a megfelelő burkolatok és segédanyagok kiválasztásával kapcsolatban, keresd munkatársainkat!

Képek forrása: Pinterest