HÍRLEVÉL
FELIRATKOZÁS
A KÉNYELMES OTTHONÉRT DOLGOZZUNK EGYÜTT!
Lakásfelújítási tanácsok, ház körüli ötletek, kreativitás és lakberendezés, barkácstippek, aktuális hírek, érdekességek, akciók.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
ELÉRHETŐSÉG
LÉTA-KER KFT.
7631 Pécs, Tüskésréti út 48-50.
Tel.: (06-72) 324-939, 324-194
Fax: (06-72) 210-724
Mobil: (06-30) 99-46-999
E-mail: info@letaker.hu

www.letaker.hu
Nyitva tartás NYITVATARTÁS
NYITVA TARTÁS

Hétfő - Péntek      7:00-17:00

Szombat               7:00-12:00

Vasárnap                   Zárva

AUGUSZTUSI ÜNNEPI
NYITVA TARTÁS

08.17 (Szombat): 7:00-12:00

08.18.-20. (Vasárnap-Kedd): Zárva

 
 

 

HÍREK

Elkészült az otthonunk: indulhat a költözés!

<<< vissza
 
2017.04.25

Ahogy magát az építkezést vagy a lakásfelújítást is érdemes alaposan megtervezni, úgy a költözést sem szabad a véletlenre bízni. Összegyűjtöttünk néhány tippet, hogy ha már az álom otthonod elkészült, hogyan teheted a beköltözést egy stressz mentes és vidám folyamattá!

Ha már volt részünk költözésben korábban, akkor van fogalmunk arról milyen szervezést és pakolást igényel ez. Ha még nem, akkor jobb, ha előre felkészülünk, hogy megspóroljuk magunknak sok-sok bosszúságot.

De mégis mi a receptje a gördülékeny költözésnek? Kezdjük a hozzávalókkal:Költözés

 • Egy alapos terv
 • Rengeteg kartondoboz
 • Erős, tartós (!) szemeteszsákok
 • Újságpapír
 • Filc és címkék
 • Dolgos, segítő kezek

 

A terv kidolgozása a legfontosabb: meg kell határozni, hogy milyen ütemben, sorrendben csomagoljuk el a tárgyakat, hogy ne az kerüljön a dobozokba először, amire gyakran szükségünk van. Érdemes a legszükségesebb ruhákat, tisztasági csomagot összekészíteni a család minden tagjának egy bőröndbe, hogy ne a már elpakolt dobozokban kelljen kutakodni ezekért. Fontos, hogy felállítsunk egy „belső szabályt” a szelektálásra, ugyanis a költözés az egyik legkiválóbb alkalom a lomtalanításra. Így ha fájó szívvel is, de ilyenkor érdemes megszabadulni a rég nem használt és feleslegessé vált tárgyaktól, bútoroktól.

Költözés, dobozlásA pakoláshoz és a költözés napjára is érdemes segítséget kérni a barátoktól, hogy minden gördülékenyen és gyorsan menjen. Így rengeteg időt spórolhatunk és a jó társaságban kellemesebben is telik a munkával töltött idő.

A tervezés során el kell dönteni, hogy saját magunk (esetleg a család, ismerősök segítségével) oldjuk-e meg a csomagok, eszközök, bútorok mozgatását vagy profi költöztetőket fogadunk, ami bár egyszerű, de költségesebb megoldás lehet.

Ha a tervek nagyjából összeálltak, jó ha tisztában vagyunk azzal, hogy még az utolsó pillanatban is kibővülhet a teendők listája, így érdemes felkészülni minden váratlan helyzetre.

 

Dobozolás és zsákolás során a következőkre ügyeljünk:

 • Jó minőségű kartondobozt és szemeteszsákot használj, hiszen a költözés tipikusan az a helyzet, amikor egy elszakadt zsák, rengeteg kellemetlenséget okozhat. Ne adj okot rá, hogy elvesszenek vagy megsérüljenek a tárgyaid.
 • Minden csomagot címkézz fel, hogy tudd, nagyjából mik találhatóak a dobozban.
 • Pakolj szobánkét, vagy már az új lakásod elrendezése szerint. A dobozokra, zsákokra is érdemes ráírni, melyik helységbe kerülnek az új otthonunkban.
 • A törékeny dolgokat tartalmazó csomagokra feltétlenül írd rá, hogy törékenyek!
 • A törékeny tárgyakat csomagold be újságpapírba. Ha extra helyet spórolnál, akkor akár konyharuhákba, törölközőkbe vagy ágyneműhuzatokba is tekerheted ezeket a tárgyakat. A beköltözés után úgy is érdemes a legtöbb anyagot kimosni.
 • Az elektromos eszközök kábeleit rendszerezve pakold el! Sőt érdemes feljegyezni, vagy lefotózni, hogy a régi otthonunkban, hogyan futottak a kábelek, hogy minden bizonytalanságot elkerüljünk az új helyen, mikor az elektronikát beüzemeljük.
 • Minden dobozt és csomagot jól zárj le!
 • A fontos iratokat, értékeket mindenképp kezeld fokozott figyelemmel és biztonsággal!

 

Reméljük, ezekkel a tippekkel hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy ne csak az építkezés és felújítás során nyújtsunk a legjobb minőségű építőanyagokat, hanem a költözést is megkönnyítsük!