HÍRLEVÉL
FELIRATKOZÁS
A KÉNYELMES OTTHONÉRT DOLGOZZUNK EGYÜTT!
Lakásfelújítási tanácsok, ház körüli ötletek, kreativitás és lakberendezés, barkácstippek, aktuális hírek, érdekességek, akciók.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
ELÉRHETŐSÉG
LÉTA-KER KFT.
7631 Pécs, Tüskésréti út 48-50.
Tel.: (06-72) 324-939, 324-194
Fax: (06-72) 210-724
Mobil: (06-30) 99-46-999
E-mail: info@letaker.hu

www.letaker.hu
Nyitva tartás NYITVATARTÁS
NYITVA TARTÁS

Hétfő - Péntek      7:00-17:00

Szombat               7:00-12:00

Vasárnap                   Zárva

 

 
 

 

HÍREK

Induljon a kéményseprés!

<<< vissza
 
2016.10.24

Bár mínusz fokok még nincsenek, de egyre hűvösebbek a nappalok és az éjszakák is, így sok helyen már megy a fűtés. Ha nem szeretnéd, hogy a fűtésszámlád az egekbe szökjön és családod egészsége, otthonod épsége is fontos a számodra, akkor mindenképpen gondoskodj a kéményseprésről!

 

Kémény tanácsokA meleg vizet és az ideális hőmérsékletet biztosító épület-gépészeti berendezések, ahogy bármely más háztartási eszközök szintén karbantartást igényelnek. Rendszeres ellenőrzésükkel csökkenthető a meghibásodásuk kockázata, és a balesetek elkerülése is. Ugyanis például, a gyakori szénmonoxid mérgezések oka, sok esetben a nem megfelelően karban tartott kémények eredménye.

Az életbiztonság mellett, a vagyonbiztonság szempontjából is érdemes a kéményseprést elvégeztetni, vagyis a házunk védelméről se feledkezzünk meg. Annak ellenére, hogy az önkormányzatoknak kötelező lenne időközönként ellenőriztetnie egy megbízott szolgáltatóval a kéményeket, fontos, hogy mi magunk se feledkezzünk meg a kéményekről.

Ha egy általános ellenőrzéshez nem szeretnénk kéményseprőt hívni, akkor azt akár házilag is el tudjunk végezni: ehhez először is minden tüzelőberendezést ki kell kapcsolnunk. Majd a kéménytisztító ajtót kell kinyitnunk. Ez némi kosszal járhat, erre érdemes felkészülni például leterített újságpapírokkal. Ha levettük az ajtót, egy meggyújtott papírt tartsunk be a kéménybe, hogy ellenőrizzük annak a huzatát. Ha hirtelen leég a papír, akkor jól működik a kéményünk, ellenkező esetben érdemes kitisztíttatni. Ehhez viszont már mindenképpen hívjunk szakértőt.

A kéményseprő a keféjével alaposan megtisztítja a kéményt, azonban ez is kosszal járhat, így érdemes erre is megfelelően felkészülni. Viszont ez a kis rendetlenség hosszú távon mindenképpen megéri, hiszen így hozzájárulsz az otthonod és a családod biztonságához, és még a tüzelőberendezések hatékony működését is biztosítod.

Ha épp felújítasz vagy építkezel, akkor a kéményre fordíts külön figyelmet, hiszen már a kialakításukkor jó, ha tudod, hogy ez az épületek egyik legfontosabb része. 
 
Olvasd el további kéményrendszerekkel kapcsolatos tanácsainkat.

Ha további kérdésed lenne a kéményekkel kapcsolatban keress minket bátran!