HÍRLEVÉL
FELIRATKOZÁS
A KÉNYELMES OTTHONÉRT DOLGOZZUNK EGYÜTT!
Lakásfelújítási tanácsok, ház körüli ötletek, kreativitás és lakberendezés, barkácstippek, aktuális hírek, érdekességek, akciók.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
ELÉRHETŐSÉG
LÉTA-KER KFT.
7631 Pécs, Tüskésréti út 48-50.
Tel.: (06-72) 324-939, 324-194
Fax: (06-72) 210-724
Mobil: (06-30) 99-46-999
E-mail: info@letaker.hu

www.letaker.hu
Nyitva tartás NYITVATARTÁS
NYITVA TARTÁS

Hétfő - Péntek      7:00-17:00

Szombat               7:00-12:00

Vasárnap                   Zárva

 

 
 

 

HÍREK

Dobd fel a régi bútoraidat!

<<< vissza
 
2016.04.14

A jó időben egyre nagyobb késztetést érzünk, hogy a szabadban töltsük az időnket. Nincs is erre jobb hely, mint egy kis erkély, terasz vagy kert, ahova ki tudunk ülni és ahonnét közelebbről élvezhetjük a virágzó természetet. A jól megérdemelt, nyugodt pihenés előtt azonban érdemes felmérni a kerti bútoraink állapotát és egy kis kreativitással, barkácsolással újjávarázsolni őket.
  
 
 
Irány a kert!
Első lépésként nézzük át a kerti bútorainkat és mérjük, fel milyen állapotban vannak: csere helyett újítsuk fel őket! Ha a funkciójuknak eleget tesznek a bútorok, de egy két karcolást már begyűjtöttek az évek során, attól még nem kell egyből a leváltásukon gondolkodnunk! Előfordulhat, hogy egy alapos tisztítás után visszanyerik eredeti szépségüket. Vagy csak egy kis törődére van szükségük, például néhány új párnára, vagy egy csinos terítőre.

Ha kicsit megfakult a színük, lepattogott róluk a festék, még mindig van házilag megoldás! Sőt, ha a bútorok állapota megfelelő, de szeretnénk egy kicsit feldobni őket, akkor is érdemes egy kis időt fordítani rájuk.


Lássuk hogyan tudod feldobni a bútoraid megjelenését:

•    Elő kell készíteni a fel- vagy megújításra a bútorokat: Az állapotfelmérés után alaposan le kell csiszolni őket, a régi festéket el kell távolítani, és az új festékréteg tapadásához biztosítani kell a sima, portalan felületet. Mindez gyakran egyszerűbb, ha először szétszereljük a bútorokat, utána jöhet a csiszolás: mindezt felülettől függően egyszerű csiszolópapírral, csiszoló szivaccsal vagy csiszológéppel is végezhetjük.

•    Alapozás: fa bútorok esetében a nem kívánatos repedéseket érdemes lekezelni tapaszolással. A natúr fa hatás és a természeten szín megőrzéséhez pácolni kell a felületet, ez segít abban is, hogy ne szívjon fel túl sok festéket a faanyag. Fémbútorok esetében ügyelni kell előbb a rozsda eltüntetésére, majd a megelőzésére is. Mindkét anyagnál fontos az alapozás, hiszen ettől lesz tartós a munkánk, ez védi meg az adott felületet a kártevőktől, penésztől, rozsdától.

•   Festés : általában két rétegben javasolt felvinni a festéket az ideális színhatás elérése érdekében. A két réteg festése között, ügyeljünk a száradási idők betartására, és mielőtt a második réteget felvisszük, finoman csiszoljuk meg a felületet újra, így biztosítva ismét a megfelelő tapadást a festéknek.

•    Kreatív megoldások:
Ha nem tudod mihez kezdj a régi építőanyagokkal, vagy mondjuk a raklapokkal, akkor elő a kalapáccsal, a szegekkel, induljon a festés és dobd fel a kerted egy divatos raklapbútorral.
 
Hasznosíts újra raklapot vagy építőanyagot!
 


Az újrahasznosítást a régi gumiabroncsoknál is jól alkalmazhatod, egy kis ügyességgel igazán egyedi bútorokat varázsolhatsz belőlük.
 
Gumiabroncsból kerti bútor!


A műanyag ládákat sem érdemes kidobni, hiszen egy kényelmes párnával, akár egy szép festéssel hangulatos kiegészítője lehet egy fiatalos kertnek, terasznak.
Újrahasznosított kerti bútor!
 

Milyen előnye van még a házi barkácsolásnak? Amellett, hogy az alkotás örömében akár az egész család részt vehet, egyedivé varázsolhatjuk kertünket, hiszen ez szinte felér egy kertépítéssel, nem is beszélve arról, hogy mennyi költséget takaríthatunk meg.
 

Mire lesz szükséged?

Mérőeszközökre, kisebb kéziszerszámokra, csiszolókra, kalapácsra, festékre, ecsetre vagy hengerre és egy csipet kreativitásra! Ha pedig a szerszámosládádból hiányzik valami, Barkácsáruházunkból minden fontos kelléket beszerezhetsz!