HÍRLEVÉL
FELIRATKOZÁS
A KÉNYELMES OTTHONÉRT DOLGOZZUNK EGYÜTT!
Lakásfelújítási tanácsok, ház körüli ötletek, kreativitás és lakberendezés, barkácstippek, aktuális hírek, érdekességek, akciók.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
ELÉRHETŐSÉG
LÉTA-KER KFT.
7631 Pécs, Tüskésréti út 48-50.
Tel.: (06-72) 324-939, 324-194
Fax: (06-72) 210-724
Mobil: (06-30) 99-46-999
E-mail: info@letaker.hu

www.letaker.hu
Nyitva tartás NYITVATARTÁS
NYITVA TARTÁS

Hétfő - Péntek      7:00-17:00

Szombat               7:00-12:00

Vasárnap                   Zárva

 

 
 

 

HÍREK

Nyári barkács projektek gyerekeknek

<<< vissza
 
2019.06.14

Itt a nyári szünet, amikor még több minőségi időt tölthetünk gyermekeinkkel. Nem kell világ körüli útra indulni azért, hogy kikapcsolódhassanak a gyerkőcök, elég néhány egyszerű kiegészítővel feldobni a kertet. Szép időben ráadásul még nagyobb öröm a barkácsolás, így cikkünkben egyszerű, ám ötletes kerti játszóház ötleteket mutatunk be.

Az örök kedvenc: raklapok

A raklapokat számos módon tudjuk felhasználni otthonunkban, így például remek játszóházak is építhetők használatukkal. A raklapokból készített játszóterek költséghatékonyak, hiszen csak raklapok, csavarok, szögek és némi festék kell az álom játszóház elkészítéshez. A barkácsolásunknak pedig csak a csillagos ég szabadhat határt, hiszen készíthető raklapból mászóka, kisház, hinta, játék konyha vagy akár kisebb jármű is.

kert barkácsolás

 

Gumiabroncs másképp

Nem is gondolnánk, hogy a gumiabroncsot milyen sokszínűen fel tudjuk használni, ha játszóházat szeretnénk készíteni kertünkben. A gumiból egy kis barkácsolással készíthetünk hintát, mászókát és homokozót is gyermekeinknek.

kert barkácsolás 

Pihenő sarok

A kertünk árnyékos részében érdemes létrehoznunk egy kis alvórészt, ahol a nagy játék és medencézés után a kisebbek megpihenhetnek. Ehhez elegendő egy kényelmes matrac vagy egy puha takaró, melyet feldobhatunk játékos kiegészítőkkel, színes párnákkal, lampionokkal. Ezt követően már csak a kedvenc plüss állatra és egy jó mesére van szükség, majd garantált a délutáni pihenés.

kert barkácsolás

A térkő újragondolása

A megmaradt térkövek, járólapok felhasználásával is mutatós és kreatív kerti játékokat készíthetünk. A kisebbek számára remek megoldás egy játék autóút építése, ahol kedvenc kis autójukat tologathatják, melynek mérete és formája teljesen igényre szabható, az útjelzéseket pedig egyszerűen felrajzolhatjuk krétával. A térkövekből továbbá színes ugróiskolát is barkácsolhatunk a gyerekeknek.

kert barkácsolás  

További barkács tippek

Ha található otthon erősebb madzag vagy műanyag zsineg, akkor ezeket a fára kötve akadálypályát is készíthetünk. Így a kötelek között bujkálhatnak és kúszhatnak a gyerekek.

A célbadobós játék is szuper ötlet. Ennek során leüthetünk konzervdobozokat, homokozó játékokat vagy akár beletalálhatunk vödrökbe is.

A felújítás során megmaradt csempéből pedig egy kis barkácsolással remek mozaikos megoldások készíthetők, így például színes kövekkel könnyedén hangulatossá tehetjük kertünket.

 

Ha kedvet kaptatok a barkácsoláshoz, akkor nézzétek meg barkácsáru kínálatunkat. Kérdés esetén pedig keressétek szaktanácsadó kollégáinkat!