HÍRLEVÉL
FELIRATKOZÁS
A KÉNYELMES OTTHONÉRT DOLGOZZUNK EGYÜTT!
Lakásfelújítási tanácsok, ház körüli ötletek, kreativitás és lakberendezés, barkácstippek, aktuális hírek, érdekességek, akciók.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
ELÉRHETŐSÉG
LÉTA-KER KFT.
7631 Pécs, Tüskésréti út 48-50.
Tel.: (06-72) 324-939, 324-194
Fax: (06-72) 210-724
Mobil: (06-30) 99-46-999
E-mail: info@letaker.hu

www.letaker.hu
Nyitva tartás NYITVATARTÁS
NYITVATARTÁS

Hétfő - Péntek      7:00-17:00

Szombat               7:00-12:00

Vasárnap                   Zárva

 
 
 

 

HÍREK

Nyáron is hasznos a hőszigetelés

<<< vissza
 
2016.05.23

A megfelelő hőszigetelés kialakítása már szinte a részét képezi az új házak építésének vagy az épületek felújításának. Rengeteg előnnyel jár egy hatékony hőszigetelő rendszer, ráadásul egy ilyen befektetés, hosszú távon szinte biztosan megtérül.
 
Nem csak a télen élvezhetjük a hőszigetelés előnyeit
 
Azt már sokan tudják, hogy a fűtésszámlánk és az épületek energiatakarékossága szempontjából nagyon is kedvező a hőszigetelés megléte. De sokan arról megfeledkeznek, hogy nem csak a téli időszakban élvezhetjük egy hatékony hőszigetelő rendszer előnyeit.
 
 
Íme, 5 érv, hogy miért lehet hasznos nyáron is az otthonunk hőszigetelése:
 

  • Csökkenő hőingadozás: A hatékony hőszigeteléssel a szerkezet hőtároló képessége növekszik, ami nem csak télen segít abban, hogy a lakásunk „ne hűljön ki”, hanem nyáron is hozzájárul ahhoz, hogy kellemes hőmérsékletű maradjon. Így kánikula idején sem melegedik fel extrémen az otthonunk, a hőszigetelésnek köszönhetően.
  • Csökken az épület tartószerkezetét érő hőterhelés is: A hőszigetelés mérsékli a tartószerkezetek hőmozgását, amivel többek között növeli az épület élettartamát.
  • Javítja a hőérzetet és a közérzetet: sokkal jobban érezhetjük magunkat a lakóterünkben, ahol szinte egész évben állandó a hőmérséklet a hőszigetelésnek köszönhetően. 
  • A hőszigeteléssel óvjuk a környezetünket: a csökkenő hőingadozás és a jobb hőérzet a légkondicionáló használatát is a háttérbe szorítja. vagyis a hőszigeteléssel rengeteg energiát megspórolhatunk, amivel kíméljük a környezetünket, és persze pénztárcánkat is.
  • Az ingatlan piaci értéke is megnő a hőszigeteléssel, amivel párhuzamosan kívülről is esztétikus és sokkal élhetőbb otthonunk lesz.

A légkondicionáló használatát is a háttérbe szorítja a hőszigetelésÉrdemes tudni azt is, hogy a hőszigetelés jótékony hatásai nem csak az épületek függőleges határoló szerkezete esetén előnyösek, hanem például a födémen valamint a magastetőkön. Érdemes tehát betervezni a hőszigetelést is az építkezés felújítás során! Kérd bátran szakember tanácsát, hiszen a hatékony hőszigetelés kialakításához az első lépés az alapos tervezés, majd a minőségi építőanyagok kiválasztása. A nyár például remek időszak a felújításra, építkezésre és persze ezzel együtt a hőszigetelésre!