HÍRLEVÉL
FELIRATKOZÁS
A KÉNYELMES OTTHONÉRT DOLGOZZUNK EGYÜTT!
Lakásfelújítási tanácsok, ház körüli ötletek, kreativitás és lakberendezés, barkácstippek, aktuális hírek, érdekességek, akciók.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
ELÉRHETŐSÉG
LÉTA-KER KFT.
7631 Pécs, Tüskésréti út 48-50.
Tel.: (06-72) 324-939, 324-194
Fax: (06-72) 210-724
Mobil: (06-30) 99-46-999
E-mail: info@letaker.hu

www.letaker.hu
Nyitva tartás NYITVATARTÁS
NYITVATARTÁS

Hétfő - Péntek      7:00-17:00

Szombat               7:00-12:00

Vasárnap                   Zárva

 
 
 
 

 

HÍREK

Kert körüli teendők ősszel

<<< vissza
 
2016.09.27

Bár épp a vénasszonyok nyarát van szerencsénk élvezni, hamarosan bizony beköszönt az ősz és nem csak a hűvös reggeleken és a sárguló faleveleken vesszük észre majd az évszak változását. A hűvösebb napokra pedig érdemes már időben felkészülni, hogy ne érjen minket váratlanul egy hirtelen lehűlés.

 

Ebből kiindulva összegyűjtöttünk néhány kert körüli tippet, teendőt, amivel az őszi időszakra hatékonyan fel tudunk készülni, és még egyben kellemes akár családi időtöltésünk is lehet. Lássuk az ötleteket!
 

A kerti szerszámainkat vegyünk szemügyre, tegyük rendbe őket és szortírozzunk! Az ősz a lomtalanítás időszaka is, ezt érdemes kihasználni minden évben ráadásul nem csak ősszel, hanem tavasszal is. Amire nincs szükségünk, vagy már évek óta nem vettük hasznát nem érdemes tovább tartogatnunk. Legyünk bátrak és lomtalanítsuk a felesleges szerszámokat, barkács eszközöket, holmikat, kerti bútorokat. Biztosak lehetünk benne, hogy a szortírozásért később még hálásak leszünk, hiszen így több helyünk lesz és rendezettebbek is lesznek a kerti, ház körüli eszközeink.  

 
Frissítsük fel a kertet!
Ültessünk új növényeket például krizantémot, vagy hidegebb időt is tűrő zöldségeket, mint például káposztát. Pótoljuk a nyáron kiégett gyepet és gondoskodjunk a füves területek talajának a lazításáról, szellőztetéséről is egy kis gereblyével vagy vasvillával történő földmozgatással. Ügyeljünk arra is, hogy a nyáron kitett növényeket időben zárt helyre tegyük a fagyok elől. Ha pedig már alig várjuk a tavaszt, akkor érdemes mostanában eldugni a tavaszi hagymásokat, mint például a tulipánokat vagy a krókuszt. Így biztosak lehetünk benne, hogy már a jó idő beköszönte után virágba borul a kertünk.


Gondoljunk a háziállatokra! Ha a kutyánk az udvaron tölti a telet gondoskodjuk a megfelelő helyéről: építsünk kutyaházat! Néhány felesleges raklapot nagyon egyszerűen átalakíthatunk, csak a barkács eszközeinkre és egy kis kreativitásra van szükségünk! Ha szorgos kis kezekre van szükségünk, akkor a gyerekek biztosan szívesen segítenek a házi kedvencek helyének a kialakításában.
 
Barkácsolj kutyaházat!
 
Gondoskodjunk a madarakról is, hiszen ez hosszútávon kifizetődik a számunkra. A hálás kis szárnyasok ugyanis amellett, hogy szívesen csemegéznek a nekik kitett magvakból, vagy akár szalonnából tavasszal sem feledkeznek meg rólunk, és segítenek a kertünket megóvni a kártevők elszaporodásától.
 
Barkácsolj madáretetőt! Gondolj a madarakra és építs madáretetőt!
 
Kerti bútorainkra is ügyeljünk, helyezzük őket fedett helyre, vagy takarjuk le őket, hogy az időjárás viszontagságainak kevésbé legyenek kitéve, így tavasszal kevesebb renoválási teendőnk lesz velük.


Használd ki a vénasszonyok nyarát és tedd rendbe a kertedet, és a kerti szerszámaidat mielőtt beköszöntenek a fagyos őszi napok. Az enyhe időben a barkácsolás, kert megújítás és gondozás sokkal kellemesebb feladat, és egy kis kreativitással remek hétvégi családi program is lehet.
 
 
Képek forrása: pinterest.com