HÍRLEVÉL
FELIRATKOZÁS
A KÉNYELMES OTTHONÉRT DOLGOZZUNK EGYÜTT!
Lakásfelújítási tanácsok, ház körüli ötletek, kreativitás és lakberendezés, barkácstippek, aktuális hírek, érdekességek, akciók.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
ELÉRHETŐSÉG
LÉTA-KER KFT.
7631 Pécs, Tüskésréti út 48-50.
Tel.: (06-72) 324-939, 324-194
Fax: (06-72) 210-724
Mobil: (06-30) 99-46-999
E-mail: info@letaker.hu

www.letaker.hu
Nyitva tartás NYITVATARTÁS
NYITVA TARTÁS

Hétfő - Péntek      7:00-17:00

Szombat               7:00-12:00

Vasárnap                   Zárva

 

 
 

 

HÍREK

Mit tegyünk a penészes falak ellen?

<<< vissza
 
2016.02.04

Sajnos a penészes falak nem csak a téli időszakban jelentenek problémát, gyakran ilyenkor a hideg idő vége felé jön elő.
penészes falakBiztosan mindenki irtózik a sötét foltos falak és csempék látványától, ám a panasz nem csak esztétikai problémát jelent a lakásban. A spórákat belélegezve komoly egészségkárosító hatása is lehet a gyakran csak szépséghibának tartott penészesedésnek.

Ha a penész már megjelenik a falon, akkor már megvan a baj. Ilyenkor az első, hogy kezeljük a problémát. A penészgomba irtására szolgáló vegyszerek azonban maguk is erős kemikáliák, amelyeket szintén nem egészséges belélegezni, így maga az eltávolítás is kellemetlenségekkel járhat.

A legegyszerűbb az, ha megelőzzük a problémát, amit akár már az építőanyagok szintjén is megtehtünk.

A legáltalánosabb tanács amit adhatunk: szellőztessünk! A penészgomba a túlzottan magas páratartalom miatt szaporodhat el a lakásunkban, amelyet a legtöbb esetben a napi rendszeres légcserével szinten tarthatunk.

Itt is vannak azonban aranyszabályok. Ne hagyjunk nyitva résnyire ablakot a hidegben, mert a lehűlt falakon ismét kicsapódhat a pára.
 
Sokkal hatékonyabban felügyelhetjük lakásunk atmoszféráját, ha egy erre rendszeresített mérőkészülékkel folyamatosan szinten tartjuk a pártartalmat.

Ezekkel a módszerekkel azonban sokszor csak tüneti kezelést nyújtunk. Ha a gyökerénél akarjuk kiirtani a problémát, akkor már a tervezésnél és az építőanyagok kiválasztásnál is figyelembe kell venni ezt a szempontot. Ha tehetjük hőszigeteljük a lakásunkat, hogy ne legyen nagy hőmérsékletingadozás a lakás belső hőmérséklete és a falak között. Valamint válasszunk a penész kialakulását gátló vakolatot és beltéri falfestéket.
 
A fürdőszobánk és konyhán van a leginkább kitéve a penész veszélyének, ezért itt válasszunk olyan építőanyagokat: vakolatotbeltéri falfestéket és fugázó anyagot, amely penész gátló hatásával segít megelőzni a problémát.