Sokan szeretnénk a lehető legtöbbet kihozni otthonunkból. Szeretnénk egyben kreatívak is lenni, és úgy kialakítani, hogy az minden igényt kiszolgáljon …

Nézzük meg, melyek azok a fürdőszoba tanácsok, amiket érdemes megfontolni! 

Alkalmazkodjunk a környezethez!

Az egyik legalapvetőbb kérdés, ami ilyenkor felmerül, hogy mi áll rendelkezésünkre? Mik a környezeti adottságok, mit enged meg a helyszín? 

Modern fürdőszoba

Ha felmérjük a rendelkezésre álló teret, akkor az első szempont, hogy átgondoljuk mire van szükségünk, mit is használunk többször a fürdőszobában, mire lenne valójában igényünk.

Ezeknek az igényeknek megfelelően ajánlott a fürdőrész és mosdókagyló kialakítása is. A legnagyobb hangsúlyt azok a részek kapják, amik a leggyakrabban használatosak a családban! A fürdőszoba megmaradt terét pedig osszuk fel úgy, hogy az számunkra a lehető legideálisabb legyen. Ebben nagy segítséget nyújthat egy látványterv, ami alapján még mindig van lehetőség megfontolni, hogy minden optimálisan legyen kialakítva.

Használjuk ki praktikusan a tereket!

Mindenek előtt jó tudni azért azt is, hogy nem mindenkinél a fürdőszoba ad helyet a mosógépnek, vagy a szennyestartónak. Ezeknek a helyét helyhiány esetén megspórolhatod. A szennyestartót például teheted a hálószobába, vagy gardróbba. A mosógéped pedig akár a konyhába, vagy alagsorba is. Így máris hatalmas teret szabadíthatsz fel! Fürdőszobádban kapjanak azok az elemek teret, amik valóban oda illőek számodra!

Ezzel nem csak, hogy megúszhatod a “pici és zsúfolt” fürdőszoba szindrómát, de egyben azt is elérheted, hogy a napi rutin készülődés, vagy akár a hétvégi szépítkezés ideje is egy kellemes időtöltés legyen! 

Ha inkább a “lubickolósok” táborába tartozol, akkor a kád mellett kapjanak helyet a kisebb polcok, törölközőtartók, és kreatív elemek is a fürdőszobában!

Modern fürdőszoba

Merj merész lenni!

Minden “álom fürdőszoba” titka, hogy egy picit merj merész, és kreatív lenni. Sokszor böngészgetjük építkezéskor vagy éppen felújításkor a képeket, mások ötleteit, hogy legyen valamiféle elképzelésünk arról, mit is szeretnénk valójában…

Ezzel nincs is semmi baj! Nézegesd a megoldásokat, hiszen mások “hibájából” is tanulhat az ember, vagy éppen más ötletétől kaphatunk ihletet! Akár szedjük össze részenként a képeket és állítsuk össze a saját “tökéletes” fürdőszobát! 

Ne feledd, a lényeg, hogy érezd jól és otthonosan magad saját fürdődben! Ha pedig még nem igazán érzed hogyan is fog kinézni az elképzelésed, akkor ezt egy látványterv gyorsan orvosolhatja!

Modern fürdőszoba

Képek forrása: Pinterest