A konyhatervezés nehéz feladat! Nem csak a konyhában uralkodó színeket kell megtalálni, de egyben kiválasztani az ideális szekrénygombokat, kiegészítőket és a hozzá tartozó egyéb berendezéseket is.

Sokan szeretnének hagyományos, vagy általánosabb bútorokat otthonukba, majd egy-egy kiemelkedő elem, kreatív megoldás segítségével alkotni látványos hatást a környezetükbe.

Konyhatervezés 3 lépésben!

  1. Beszéljenek az árnyékok! 
    Sokan nem gondolják, de a konyhatervezés egyik legmeghatározóbb tényezője a fények és árnyék játéka a főzőtérben. Akár a színek uralkodásában, hangulat kialakulásában is az első számú tényező a fény útja!
  2. Váratlan anyagok találkozása!
    A meghökkentő anyagválasztás, a jó párosítás elengedhetetlen kulcs ahhoz, hogy otthonosan érezzük magunkat a konyhánkban. Ez főként függhet otthonunk sznvilágától és a megválasztott stílustól is. Ám a jó kombinációt mégis a konyhatervezés során kiválasztott anyagok összhatása adja majd.

  3. Forma és elrendezés!
    A konyhatervezés harmadik utolsó, de egyik legfontosabb tényezője a formavilág. Legyen akár lekerekített, szögletes, sima, vintage… a 3 tényező együttes hatása fogja elérni az otthonosság látszatát!

 Konyhatervezés

 2 tónusú konyhatervezés

 Amikor megkezdődik a konyhatervezés, ne feledd el, hogy az ajtók anyagainak kiválsaztása, a színválasztás, kiegészítők komplett tervezést igényelnek. Fontos, hogy minden apró elemre figyelmet szentelj, hiszen az eredmény meghatározó lesz még évekig családodnak.

Számos alternatíva és lehetőség van a konyhatervezés során, hogy ideális konyhát alakíts ki. A cél, hogy egy egyedülálló megjelenést biztosíts, ahol a felszereltség és a praktikus tervezés mellett még a szemnek is tetszetős legyen a végeredmény.

Ha már az uralkodó színek kiválasztásán megvagyunk, akkor anyagválasztásnál arra is fordítsunk kellő figyelmet, hogy a választott anyag könnyen tisztán tartható is legyen! Sok esetben ugyanis egy ételszennyezés, olaj vagy más “konyhai baleset” után a fa felülete elszíneződhet, ami csak a megfelelő anyagválasztás és elkészítés mellett tisztítható megfelelően.

 Konyhatervezés

Gondold át újra a főzési területet!

A konyhaszekrényre ne csak mint funkcionális vagy design elemre gondolj! A konyhaszekrényed megfelelő elrendezése egyben megkönnyíti majd hétköznapjaidat is, hiszen a megfelelő elrendezés a kezeid alá játszik majd a mindennapi életben!

Választhatunk a konyhatervezés során akár modern konyhai szerkényeket, kortársat, nemzetit, antikot vagy ökobarátot. A lényeg ugyanaz, hogy a megfelelő forma és színvilág azt a harmóniát nyújthassa, amit el szeretnénk érni otthonunkban, hiszen ez lesz otthonunk lelke. A család mindennapi központi találkozóhelye!

Ha te is tökéletes hatást szeretnél, javasolnánk a látványterv készítését, ahol a konyhatervezés szakembereink segítségével zajlik, így biztosan a kívánt eredményt éred majd el, hiszen nem csak a tervezésben, de anyagválasztásban is segítségedre lehetünk!