Ha tetszenek a padok, akkor akár saját kezűleg is barkácsolhatsz egyet az ebédlőbe, az ablak alá, vagy akár a teraszra. A praktikus ülőfunkció mellett ugyanis ezek kiválóan alkalmasak tárolásra!

Barkácsolj padot tárolókkal Fürdőszoba ajtó feletti polc  Íróasztal feletti polcok

Amikor új tároló felületeket keresünk otthonunkban, olyan kis falrészek után kutassunk, ahova 1-1 polc, kisebb szekrény még elfér, de érdemben nem vesz el a térből sok helyet. Ilyen lehet az ajtók feletti terület, például a füdőszobában. De ugyanez igaz a falra tolt asztalokkal is, amelyek felett igazán praktikus lehet a polc: nem csak a dekorelemek, hanem akár könyvek jegyezetek tárolására is.

Ne csak felfele nézzünk, amikor új tároló felületet keresünk! A polcok, falra rögzített szekrények alatt is találhatunk ugyanis még helyet. Például a konyhában a szekrény alatti polc jó ötlet a fűszerek tárolására. De akár mágneses lapok rögzítésével fém eszközöket, fém tetejű tároló tégelyeket is „tapaszthatunk” a polc vagy szekrény aljára, vagy akár ragasztással is hasonló hatást érhetünk el.

 Szekrények alatti tárolás  Polc alatti tárolás

A kisebb sarkokról se feledkezzünk meg. Akár egy egyszerű sarokszekrény, akár egy praktikus polcrendszer a teret kímélve, de mégis tároló funkcióval ellátva képes feldobni otthonunkat.

Az ajtók is kiváló tárolók lehetnek: a fürdőben a törölközőket, akár fürdőköpenyeket tehetjük rájuk. A szobában egy-egy pulcsi, vagy kabát is elfér rajtuk. De már praktikus ajtóra akasztható cipőtartókban is gondolkozhatunk. Ha nem szeretnénk fúrni-faragni az ajtón, akkor keressünk az ajtó tetejére akasztható tároló kampós megoldásokat.

A WC tartály feletti részről se feledkezzünk meg! A tisztítószerek tárolására itt kialakított polc remek ötlet!

 Ajtókon tárolás  WC feletti tárolás  Praktikus dobozok a tároláshoz

Végül pedig igen divatosak manapság a dobozok. Ezekkel akár a belmagasságig növelhetjük a tároló területet a szekrényeink tetején. Ráadásul a papírtól, a műanyagon át egészen a természetes anyagokig minden féle kivitelben gondolkodhatunk. Maradék fából például mi magunk is kiváló és egyedi tároló dobozokat barkácsolhatunk.

 

Képek forrása: pinterest.com