HÍRLEVÉL
FELIRATKOZÁS
A KÉNYELMES OTTHONÉRT DOLGOZZUNK EGYÜTT!
Lakásfelújítási tanácsok, ház körüli ötletek, kreativitás és lakberendezés, barkácstippek, aktuális hírek, érdekességek, akciók.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
ELÉRHETŐSÉG
LÉTA-KER KFT.
7631 Pécs, Tüskésréti út 48-50.
Tel.: (06-72) 324-939, 324-194
Fax: (06-72) 210-724
Mobil: (06-30) 99-46-999
E-mail: info@letaker.hu

www.letaker.hu
Nyitva tartás NYITVATARTÁS
NYITVATARTÁS

Hétfő - Péntek      7:00-17:00

Szombat               7:00-12:00

Vasárnap                   Zárva

 
 
 
 

 

HÍREK

Kert körüli teendők télen!

<<< vissza
 
2017.01.24

A hideg évszakban sem lehet elhanyagolni a kertünket, hiszen még ha úgy is tűnik, hogy a természet épp megpihen, a kert körül bőven akad teendő. Ráadásul a téli munkánknak a jó időben meglesz a gyümölcse, így nem hiába való, ha ilyenkor sem hanyagoljuk el a kertünket. Nézzük mire érdemes ilyenkor a kert körül figyelni!

Kert körüli teendők télen - rendszerezzük és tartsuk karban szerszámainkat!Először is érdemes a kerti szerszámaink „ápolására” időt fordítani. Hiszen télen viszonylag kevesebb eszközt használunk, éppen ezért kiváló alkalom ez arra, hogy előkészítsük őket a melegebb évszakra. Tegyél rendet a kerti szerszámaid között, s mindeközben ügyelj arra, hogy, amit szükséges megjavíts, vagy épp gondosan megélezz!


Nem csak a szerszámainkat érdemes előkészíteni a tavaszi szezonra, hanem minden más szükséges kelléket is. Azért, hogy ne akkor kelljen az üzletekbe rohangálni, amikor a kertben már hosszú, értékes órákat tudnánk eltölteni a jó időben, érdemes télen beszerezni a vetőmagokat, műtrágyát és akár néhány növényvédő szert, vagy új szerszámot is.

Ha fa ültetésben gondolkodsz a januári, februári időszak is jó választás lehet akár gyümölcsfákkal, akár egyéb lombosokkal szeretnéd szaporítani a kerted növényvilágát. Sőt akár a rózsák, virághagymák (pl. tulipán) vagy cserjék ültetésére is remek lehet ez a hónap. Azonban ne feledjük: célszerű enyhébb időjárásban telepíteni a fákat, virágokat és a cserjéket.

Kert körüli teendők télen - óvjuk a fagytól az érzékeny növényeket!Mivel az év eleje egyik leghidegebb időszak, kifejezetten fontos ebben az időben a fagyérzékeny növények védelme. A fagyok alatt kerüljük a só szórást a kert közelében, helyette a jeges, csúszós utakon használjunk természetes anyagokat, mint például homokot, vagy a barkácsolásból visszamaradt faforgácsot.


A metszésre is fordíthatunk időt télen. A gyümölcsfákat, lombhullató fákat és cserjéket érdemes ilyenkor metszeni, ügyelve arra, hogy a tavasszal virágzó növényeket ne bántsuk.

Mindemellett persze pihenjünk is az otthonunk melegében és töltődjünk fel energiával, hiszen a jó időben a kertünknek még nagyobb szüksége lesz ránk! Ha pedig néhány új szerszámra, eszközre lenne szükséged, kérdezz tőlünk bátran vagy gyere be üzletünkbe és szerezd be őket egyszerűen!