HÍRLEVÉL
FELIRATKOZÁS
A KÉNYELMES OTTHONÉRT DOLGOZZUNK EGYÜTT!
Lakásfelújítási tanácsok, ház körüli ötletek, kreativitás és lakberendezés, barkácstippek, aktuális hírek, érdekességek, akciók.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
ELÉRHETŐSÉG
LÉTA-KER KFT.
7631 Pécs, Tüskésréti út 48-50.
Tel.: (06-72) 324-939, 324-194
Fax: (06-72) 210-724
Mobil: (06-30) 99-46-999
E-mail: info@letaker.hu

www.letaker.hu
Nyitva tartás NYITVATARTÁS
NYITVATARTÁS

Hétfő - Péntek      7:00-17:00

Szombat               7:00-12:00

Vasárnap                   Zárva

 
 
 
 

 

HÍREK

Tippek, hogy elkerüld a penészesedést

<<< vissza
 
2017.02.20

A penész nemcsak otthonunk látványát rondítja, hanem sajnos az egészségünkre is ártalmas lehet. A penészesedési problémák elsősorban a téli évszakban jelentkeznek a leggyakrabban. Bizony nem csak a régi házak gyakori látogatói a penészgombák, hanem az új építésű otthonokban is gyakran okoznak komoly gondokat.

De mégis mit tehetünk ellenük? Összegyűjtöttünk néhány penész ellenei tippet és hasznos tudnivalót.

 

Penész ellenA legalapvetőbb, amit tehetünk, ha ügyelünk az otthonunk páratartalmára. Sokszor az új nyílászárók olyan jól szigetelnek, hogy a szellőzésre sok esetben külön figyelni kell. Ma már szellőzőrendszerrel ellátott nyílászárókat is választhatunk a felújításkor, építkezéskor. Emellett pedig, a rendszeres szellőztetés a legegyszerűbb megoldás. Ugyanez igaz a hőszigetelés után is, amikor szintén ügyelni kell a páratartalom szinten tartására, ami akkor a legjobb, ha nem kúszik 60-70% fölé.


Ha éppen építkezés vagy felújítás előtt állunk, akkor érdemes már előre gondolkodni, és tenni a penész ellen. Ugyanis, már az építőanyagok kiválasztásakor, sőt az építkezési folyamatok során is tudunk tenni a penész ellen. Ha építkezünk, a lassabb kivitelezés gyakran előnyünkre válhat, mivel így több idő jut a téglaházak kiszáradására. Másrészt pedig a jó hőszigeteléssel a hőhídak képződését is megelőzhetjük.


Penész ellenA falak festésekor, szintén érdemes körültekintően eljárni. Ugyanis már számtalan olyan termék érhető el a piacon, ami megőrzi a falak szellőzőképességét, így az esetlegesen beszoruló pára nem okoz gondot. Ráadásul ezek a festékek, olyan adalékanyagokat is tartalmaznak, amik gátolják a penész kialakulását. Így akár már az építkezéskor, akár a lakásfelújításkor tehetünk a falaink penészgomba elleni védelméért.


Ha pedig már megjelent a penész, felületi kezelésekre is szükség lesz. Erre már többféle termék kapható, de általánosságban elmondható, hogy az ecet és a klóros fehérítőszer hatékonyan tudja felvenni a harcot a penész ellen.


Vagyis érdemes tenni rövid és hosszú távon is a penész ellen, hogy megőrizzük otthonunk esztétikusságát, és megóvjuk egészségünket az ártalmas penészgombáktól.

 

Képek forrása: pinterest.com