HÍRLEVÉL
FELIRATKOZÁS
A KÉNYELMES OTTHONÉRT DOLGOZZUNK EGYÜTT!
Lakásfelújítási tanácsok, ház körüli ötletek, kreativitás és lakberendezés, barkácstippek, aktuális hírek, érdekességek, akciók.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
ELÉRHETŐSÉG
LÉTA-KER KFT.
7631 Pécs, Tüskésréti út 48-50.
Tel.: (06-72) 324-939, 324-194
Fax: (06-72) 210-724
Mobil: (06-30) 99-46-999
E-mail: info@letaker.hu

www.letaker.hu
Nyitva tartás NYITVATARTÁS
NYITVA TARTÁS

Hétfő - Péntek      7:00-17:00

Szombat               7:00-12:00

Vasárnap                   Zárva

 

 
 

 

HÍREK

Zuhanyzó vagy kád kerüljön a fürdőszobába?

<<< vissza
 
2019.05.17

Ha a fürdőszoba kialakításáról vagy felújításáról van szó, akkor örök kérdésnek számít, hogy zuhanyzó vagy fürdőkád mellett tegyük le a voksunkat. Ebben a cikkünkben összehasonlítjuk a két lehetőséget és igyekszünk segíteni a választásban.

A fürdőszoba mérete

A fürdőszoba alapterülete és sajátosságai nagyban meghatározzák, hogy milyen berendezéseket helyezhetünk el a helységben. Ha nagyméretű a fürdőszobánk, akkor mindkét lehetőség közül választhatunk. Ez esetben a kádpártiak egyik legfőbb érve, hogy a fürdőkádban van lehetőség tusolásra is, ugyanakkor fordítva ez már nem működik. Ez az állítás igaz is, azonban ha kisméretű fürdőszobával rendelkezünk és fontos a praktikus helykihasználás, akkor a zuhanyzó beépítése javasolt.

fürdőszoba

Gyerekek és idősek

A fürdőszoba adottságai mellett fontos arra is gondolni, hogy otthonunkban van-e gyermek vagy idősebb családtag. Kisgyermekes család esetében a fürdőkád a megfelelő választás, hiszen a fürdetés így kivitelezhető a legegyszerűbben. Ugyanakkor, ha mozgásában korlátozott vagy idős ember van a családban, akkor egyértelműen a zuhanyzó mellett kell dönteni. A zuhanyozóba ugyanis könnyebb belépni, ráadásul egyes zuhanykabinokban már zuhanyozó szék is található.

Fürdési szokások

Érdemes végiggondolni, hogy mire vágyunk pontosan. Ha fontos a kényelem és a hosszas relaxálás, feltöltődés, akkor a fürdőkád mellett érdemes dönteni. Azonban ha a mindennapjaink pörgősen telnek, elég számunkra a gyors zuhanyzás, továbbá fontos a helytakarékosság, akkor a zuhanyzó a megfelelő választás a fürdőszobába. Ezenkívül a takarítás is fontos szerepet játszhat a döntésben. Elvégre lehet, hogy hosszútávon problémás számunkra a sarokkád tisztítása, vagy éppen a zuhanykabin apróbb részeinek hosszas takarításához nincs kedvünk.

fürdőszoba

Ha még mindig nem sikerült dönteni, akkor gyorsan összefoglaljuk a főbb előnyöket és hátrányokat.

Fürdőkád

Egy hosszas nap után felemelő érzés egy forró kádban megpihenni, olvasni és feltöltődni. A kellemes kikapcsolódás mellett pedig egy fürdőkád látványossá varázsolhatja a fürdőszoba megjelenését. Ugyanakkor nem minden esetben használjuk ki a kád adta előnyöket a rohanós mindennapok során. Igaz a kádban is lehet tusolni, de a kifröccsenő víz sokakat zavarhat.

fürdőszoba

Zuhanyzó

Milyen érvek szólnak a zuhanyzó mellett? Praktikus és gyors megoldás a mindennapokban, valamint kisméretű fürdőszoba helységbe ez a legjobb választás. Ráadásul a zuhanyzás élvezetét növelhetik a különböző masszázskabinok és wellness megoldások. A zuhanykabin mellett szólhat még a víztakarékosság is. Azonban a zuhanyzás élménye sosem lesz olyan felemelő, mint amikor egy fárasztó, stresszes nap után belemerülünk a fürdőkádba és élvezzük a forró, illatos habokat.

fürdőszoba

 

Amennyiben gondolkodtok fürdőszoba felújításban, vagy szükségetek lenne némi tanácsra, forduljatok bizalommal szaktanácsadó kollégáinkhoz! Ha pedig építkezés előtt álltok, akkor remek megoldást kínál látványtervezés szolgáltatásunk.