HÍRLEVÉL
FELIRATKOZÁS
A KÉNYELMES OTTHONÉRT DOLGOZZUNK EGYÜTT!
Lakásfelújítási tanácsok, ház körüli ötletek, kreativitás és lakberendezés, barkácstippek, aktuális hírek, érdekességek, akciók.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
ELÉRHETŐSÉG
LÉTA-KER KFT.
7631 Pécs, Tüskésréti út 48-50.
Tel.: (06-72) 324-939, 324-194
Fax: (06-72) 210-724
Mobil: (06-30) 99-46-999
E-mail: info@letaker.hu

www.letaker.hu
Nyitva tartás NYITVATARTÁS
NYITVA TARTÁS

Hétfő - Péntek      7:00-17:00

Szombat               7:00-12:00

Vasárnap                   Zárva

 

 
 

 

Alapozás

építkezés, házépítés, építőanyag, építőanyagok

Miután kiválasztottad a számodra leginkább megfelelő telket és már az engedélyek is megvannak az építkezéshez, hozzáfoghatsz az érdemi munka első lépéséhez, az alapozáshoz.

Az alapozás során első fontos lépés a kitűzés, majd ezt követi az alap kiásása. Az épület alapozási síkját minden esetben a fagyhatár alatt kell kialakítani, ellenkező esetben rövid idő elteltével megsüllyedhet a ház alapja.

A jó alap elengedhetetlen kelléke a megfelelő minőségű és mennyiségű építőanyag: a betonacél. A statikus tervei alapján határozzuk meg az építkezéshez szükséges betonvas mennyiségét!

A betonacélt, vagy másik névén szálvasat széleskörűen alkalmazzák az építőiparban. Leggyakrabban és legnagyobb mennyiségben a magasépítő-ipar használja ezt az építőanyagot. Itt elsősorban acélbetétként alkalmazzák a vasbeton szerkezetekhez. A megfelelő minőségű építőanyag kiválasztásához a szakítószilárdságot valamint a folyáshatárt érdemes a betonacél esetében figyelembe venni.


Acélháló választása többek között aljzatbetonhoz, kerítéshez, szerelőbetonhoz ajánlott. Ez a hegesztett síkháló fontos, hogy jó minőségű legyen, hiszen az építkezés eredményének az időtállóságának ez az alapja. Éppen ezért a Léta-Ker Kft-nél ügyelünk arra, hogy minden építési háló minőségbiztosítási tanúsítvánnyal rendelkezzen.

A betonacél mennyiségének meghatározása és az építőanyag kiválasztása után már csak a beton beöntése van hátra.

Az alapozás tevékenysége során fontos szerepet játszik a ragasztás is. A ragasztásról bővebben itt olvashatsz.

 

Amennyiben kérdésed van az alapozással kapcsolatban, keresd munkatársainkat!

 

 

Partnerünk

építőanyagok, felújítás, házépítés, pécs

 

 
Tekintsd meg további megoldásainkat is! >>>