HÍRLEVÉL
FELIRATKOZÁS
A KÉNYELMES OTTHONÉRT DOLGOZZUNK EGYÜTT!
Lakásfelújítási tanácsok, ház körüli ötletek, kreativitás és lakberendezés, barkácstippek, aktuális hírek, érdekességek, akciók.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
ELÉRHETŐSÉG
LÉTA-KER KFT.
7631 Pécs, Tüskésréti út 48-50.
Tel.: (06-72) 324-939, 324-194
Fax: (06-72) 210-724
Mobil: (06-30) 99-46-999
E-mail: info@letaker.hu

www.letaker.hu
Nyitva tartás NYITVATARTÁS
NYITVA TARTÁS

Hétfő - Péntek      7:00-17:00

Szombat               7:00-12:00

Vasárnap                   Zárva

 

 
 

 

Fugázás

fugázás, fuga, építőanyag, házépítés, lakásfelújítás, pécsA fugázás során alapvető kérdés, hogy milyen területre kerül az anyag. Nem mindegy ugyanis, hogy a konyha fugázásáról beszélünk-e vagy mondjuk a fürdőszobánk felújításáról. Ráadásul a fürdőszoba esetén, azt is célszerű végiggondolni, hogy mennyire és milyen rendszerességgel éri közvetlenül a víz a fugázott felületet.

Nedves területen például vízlepergető fugát érdemes választani.

Burkolás során fontos kérdés még a dilatáció: a mozgási hézagokat mind a szerkezetben, majd a rá került burkolaton valamint az eltérő anyagú burkolatoknál, fal és padlócsatlakozásoknál dilatációs profillal vagy szilikonnal kell végigfuttatni. Ez a hőmérséklet vagy a külső erőhatások következtében történő térfogatváltozás miatt nélkülözhetetlen.

A fuga megválasztásánál érdemes azt is figyelembe venni, milyen mosó-tisztítószereket használunk előszeretettel, mert a cementes fugák általában lúgosak a tisztítószerek pedig savasak, ezért a túl töményen használt tisztítószertől károsodni fog a fuga.

A fugázás előtt fontos meggyőződni arról, hogy a burkolat alatti ragasztó és a ragasztás előtti kiegyenlítés teljesen kiszáradt. A száradási időt nagyban befolyásolja a használt ragasztó minősége is. Bővebb információkat a ragasztásról itt találsz.

Amennyiben kérdésed van a fugázással kapcsolatban, keresd munkatársainkat!
 

 

Partnereink

   

 

 

Tekintsd meg további megoldásainkat is! >>>