HÍRLEVÉL
FELIRATKOZÁS
A KÉNYELMES OTTHONÉRT DOLGOZZUNK EGYÜTT!
Lakásfelújítási tanácsok, ház körüli ötletek, kreativitás és lakberendezés, barkácstippek, aktuális hírek, érdekességek, akciók.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
ELÉRHETŐSÉG
LÉTA-KER KFT.
7631 Pécs, Tüskésréti út 48-50.
Tel.: (06-72) 324-939, 324-194
Fax: (06-72) 210-724
Mobil: (06-30) 99-46-999
E-mail: info@letaker.hu

www.letaker.hu
Nyitva tartás NYITVATARTÁS
NYITVA TARTÁS

Hétfő - Péntek      7:00-17:00

Szombat               7:00-12:00

Vasárnap                   Zárva

 

 
 

 

Ragasztás

Akár építkezés, akár lakásfelújítás előtt állsz, a ragasztás fontos szerepet játszik az alapozási munkálatoktól kezdve a fugázásig egyaránt.

Ráadásul az építőipari ragasztókra egyre nagyobb mennyiségben van szükség, mivel egyre több problémára jelentenek hatékony megoldást.

Ahhoz, hogy eredményesen végezd el a kötési munkálatokat, eltérő ragasztás technológiát kell alkalmazni a különféle szerkezeti anyagokhoz. Nem mindegy például, hogy egyes burkolóanyagok, fémek, üvegek vagy éppen műanyagok kötése során milyen állagú ragasztóanyagot használsz, mivel a folyékony és a szilárd ragasztók, valamint a ragasztópaszták is más-más kémiai reakciót kiváltva működnek.

ragasztásHa a megfelelő anyagokat választod ki, akkor a kivitelezés is egyszerűbb, gyorsabb és hatékonyabb lehet.

Ebben nyújt nagy segítséget ragasztástechnikai katalógusunk, mely széles termékválasztékot biztosít mind az előkészítés, mind a ragasztás, mind a fugázás tevékenységeihez.

 

Ragasztás az előkészítés során

Az előkészítés egyik legfontosabb lépése az alapozás. Ez segíti a ragasztó megtapadását, valamint az alapozó beton vagy vakolat felső rétegébe szívódva egyenletes nedvszívást biztosít.
Érdemes tisztában lenni az alapozni/burkolni kívánt helyiség jellemzőivel, mivel ahhoz, hogy a burkolni kívánt felület hosszú élettartamú legyen, fontos a megfelelő burkolatragasztó kiválasztására figyelni. 

Az alapozás további folyamataihoz, mint a kenhető vízszigeteléshez és az aljzatkiegyenlítéshez is számos terméket találhatsz a katalógusban.

Ragasztásragasztás

A ragasztás folyamata során kiemelten fontos, hogy a ragasztási felület legyen egységes, homogén szerkezetű, por-, kosz-, zsír-, olaj- és egyéb szennyeződésektől mentes.
Mindig a kiválasztott burkolat anyagához válaszd ki ragasztót és adalékot! A kerámia lapok nagy nedvszívó képességgel rendelkeznek, míg a greslapok és a nagyobb méretű csempék esetében érdemes flexibilis ragasztót alkalmazni.

Ragasztás a fugázás során

fugázás előtt fontos meggyőződni arról, hogy a burkolat alatti ragasztó és a ragasztás előtti kiegyenlítés teljesen kiszáradt. A száradási időt jelentősen befolyásolják az építéshelyi körülmények, illetve a használt ragasztó és a lap szívóképessége is.

A fugázó anyagnak az esztétikai szempontok mellett számos funkcionális feladatot el kell látnia, így a fuga kiválasztásakor ezeket is érdemes figyelembe venni.

 

Tekintsd meg ragasztástechnikai katalógusunkat ide kattintva!

Amennyiben kérdésed van a ragasztással kapcsolatban, keresd szaktanácsadóinkat!