HÍRLEVÉL
FELIRATKOZÁS
A KÉNYELMES OTTHONÉRT DOLGOZZUNK EGYÜTT!
Lakásfelújítási tanácsok, ház körüli ötletek, kreativitás és lakberendezés, barkácstippek, aktuális hírek, érdekességek, akciók.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Boróka vízzel higítható parkettlakk

Felhasználóbarát, vízzel hígítható lakk. Filmje selyemfényű, magas keménységű, kopásálló, vízálló.

Felületi megjelenés selyemfényű, egyenletes lakkréteg
Száradási idő 2-3 óra
Átfesthetőség 2-3 óra
Tárolás 5-25°C hőmérsékleten Fagyveszélyes!
Minőségét megőrzi 12 hónapig
Alkalmazás ecsettel, lakkhengerrel
Javasolt rétegszám parkettára 3 réteg, egyéb fafelületre 2 réteg
Higítás első rétegnél max. 5% vízzel
Kiadósság 10-12 m2/liter egy rétegben

Alkalmazási terület

Beltéri fafelületek -parketta, lambéria, kisbútorok -lakkozására alkalmas. Natúr fafelületekre, pácolással színezett felületekre és Boróka fabevonó lazúrral festett felületre is alkalmazható.

Alkalmazás

ecsettel, lakkhengerrel

Felhasználás

Gondosan csiszolt, portalanított, viasz- és gyantamentes száraz fafelületre használható. Felhordás előtt a lakkot jól össze kell keverni. Parkettára ecsettel, lakkhengerrel három egyenletes rétegben kell felfesteni 2-3 óra száradási ido közbeiktatásával. Az első réteg felvitele előtt célszerű a lakkot max. 5% vízzel hígítani. A harmadik réteg felhordása előtt ajánlatos a felületet finom csiszolópapírral megcsiszolni. Különböző natúr vagy színezett felületek (lambéria, bútor) lakkozásához hígítás nem szükséges és két réteg felhordása elegendő. Közben finom csiszolás ajánlatos. Ha a natúr felületet színezni is szeretnénk, a parkettlakk felhordása előtt Boróka fabevonó lazúrral állítsuk be a kívánt színt 1-2 réteg felhordásával és a megfelelő száradás után lakkozzuk a felületet 2 rétegben. A lakkozott felület az utolsó réteg felvitelétől számított 1 nap után igénybe vehető. 10°C-nál alacsonyabb hőmérsékletű felületen a lakkozás nem ajánlott. Munkavégzés után a szerszámokat azonnal vízzel el kell mosni. Használat után az edényt gondosan le kell zárni. A lakk maradéka az eredeti edényben a felhasználhatósági idő lejártáig tovább tárolható.

Összetétel

poliuretán diszperzió, festékadditív, víz

Választék

1 és 2,5 literes fémdobozban kapható.

Veszélyességi osztály

E Nem tűzveszélyes!

Veszélyesanyag-tartalom

N-metil-2-pirrolidon max. 7% Trimetilamin max. 0,9%

Szabályozási tájékoztatás

R 36/37/38 Szem- és bőrizgató hatású, izgatja a légutakat S 2 Gyermekek kezébe nem kerülhet S 24/25 Kerülni kell a bőrrel való érintkezést és a szembejutást S 37/39 Megfelelő védőkesztyűt és arc-/szemvédőt kell viselni S 46 Lenyelése esetén azonnal orvoshoz kell fordulni, az edényt/csomagolóburkolatot és a címkét az orvosnak meg kell mutatni S 51 Csak jól szellőztetett helyen használható S 56 Az anyagot és edényzetét veszélyes-, vagy speciális hulladék gyűjtőhelyre kell vinni

Veszély jelzés

Xi Irritatív

Szakvélemény

MERT 0096/F/2000

További képek a termékről