HÍRLEVÉL
FELIRATKOZÁS
A KÉNYELMES OTTHONÉRT DOLGOZZUNK EGYÜTT!
Lakásfelújítási tanácsok, ház körüli ötletek, kreativitás és lakberendezés, barkácstippek, aktuális hírek, érdekességek, akciók.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Corso folyékony fólia

A Corso folyékony fólia egy vizes bázisú, egykomponensű, oldószermentes termék. Rugalmas, víz- és párazáró, hézagmentes felületek kialakítására alkalmas. Beltéri felhasználásra javasolt, használatra kész, kékesfekete színű, kenhető vízszigetelés

Száradási idő burkoláshoz 24 óra, 20-25˚C-on
Átfesthetőség átfestéshez kb. 60 perc
Tárolás 5-25°C között, napfénytől elzárt helyen. Fagyveszélyes!
Minőségét megőrzi bontatlan csomagolásban, a gyártástól számított 24 hónapig.
Alkalmazás ecsettel, hengerrel
Javasolt rétegszám 2-3 réteg
Higítás alapozáshoz, kellősítéshez 3-4-szeres mennyiségű csapvízzel.
Kiadósság kb. 0,6 kg/m2 rétegenként, legkevesebb 0,6 mm teljes száraz rétegvastagság.

Alkalmazási terület

A folyékony fólia alkalmas az épületek vizes blokkjaiban található gipsz-, és mészcement vakolatok, kő, beton, gipszkarton, faforgács falazatok, valamint cementesztrich felületek vízzáróvá tételére. Hajlaterősítő szalaggal alkalmazva, 2 mm-ig képes áthidalni a sarkokban gyakran jelentkező repedéseket.

Alkalmazás

ecsettel, hengerrel

Felhasználás

Használat előtt a folyékony fóliát alaposan fel kell keverni. Az alapfelületnek a folyékony fólia fogadására alkalmas állapotúnak, hordképesnek, por-, zsír-, olaj-, só-, cementkiúszástól, leválasztószer maradványoktól mentesnek kell lennie. Az egyenetlen alapfelületeket a folyékony fólia felvitele előtt ki kell simítani, egyenlíteni. Erősen nedvszívó alapfelület esetén vízzel 3-4-szeresére hígított folyékony fóliával, ecsettel kell alapozni. A felület előkészítés után a hajlaterősítő szalag beragasztását, a folyékony fóliával végezhetjük el. Ezt követően 2 réteg hígítatlan folyékony fólia ecsettel, hengerrel végzett felhordása biztosítja a megfelelő vízzáró és repedésáthidaló képességet. Az egymást követő rétegek felhordása a porszáraz állapot elérése (kb. 60 perc) után kezdhető meg. A folyékony fóliával történő szigetelést először a függőleges felületen végezzük, majd annak burkolása után következhetnek, a járófelületek. A burkolat ragasztásához csak flexibilis burkolatragasztó és flexibilis fugázó anyag használható. A folyékony fólia nem alkalmazható szabadon maradó, burkolat nélküli felületként. A folyékony fólia nem keverhető egyéb anyagokkal. A folyékony fólia 5 - 35 °C között használható, a szerszámok közvetlenül a munka befejezése után vízzel elmoshatók. A mosóvíz felhasználható a flexibilis burkolatragasztó bekeveréséhez.

Összetétel

víz, kopolimer kötőanyag, pigmentek, adalékok

Veszélyességi osztály

E - Nem tűzveszélyes

Szakvélemény

ÉME A-62/2011

További képek a termékről