Már többször említettük, hogy amennyiben építkezés, vagy fürdőszoba felújítás előtt állsz, akkor sokat segíthet egy valósághű látványterv, hiszen ez megkönnyíti a tervezés és kivitelezés folyamatát, ráadásul általa láthatod elképzelésed hogyan mutat a valóságban. Fürdőszoba látványtervezéssel foglalkozó cikksorozatunkban már számos terv megvalósulását mutattuk be.

2020 TOP 5 fürdőszoba látványterve

Ezúttal összeszedtük az idei év legjobb 5 látványtervét! Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy miért éppen ezeket a terveket választottuk ki? A cikkünkben bemutatott fürdőkre vagyunk a legbüszkébbek, ezért is szeretnénk megosztani veled, néhány praktikus tanáccsal kiegészítve!

A megbízások során szabad kezet kaptunk az ügyfelektől, és engedték, hogy egyedi, a megszokottól eltérő fürdőket hozzunk létre, így próbáltuk kihozni a helyiségekből a maximumot.

Amennyiben érdekel fürdőszoba látványtervezés szolgáltatásunk, akkor ide kattintva bővebben olvashatsz róla. 

No, de lássuk a látványterveket és a hozzájuk kapcsolódó tanácsokat!

 

Mikre figyeltünk különösen a tervezések során?

Egy kisebb fürdő esetében fontos szem előtt tartani, hogy legyen valami egyedi, ami igazán megragadja a figyelmünket, ezért igyekeztünk az ilyen esetekben egy kis „ékszerdobozt” kialakítani a fürdőszoba megtervezése során.

Hogyan tehetjük különlegessé a kis méretű helyiségeket? Ebben segíthet egy érdekes minta vagy motívum a csempén, egy élénkebb szín – esetleg ezek ötvözete -, egy meghökkentő megoldás, vagy éppen egy-egy izgalmas formavilágú kiegészítő (pl. lámpa, textil, dekoráció). Az alábbi látványtervet egy kis mértű fürdőszobába készítettük, az egyedi elemeknek köszönhetően azonban exkluzív és kellemes hatást kelt.

Amennyiben olyan szerencsés az ügyfelünk, hogy nagyobb fürdőszobával rendelkezik, akkor általában kádat és zuhanyzót is szeretünk kialakítani a helyiségben. Természetesen csak az esetben, ha ettől nem válik zsúfolttá a tér.

A szabadon álló kádak önmagukban is nagyon gyönyörűek, így egy ilyen berendezés nagyban hozzájárul a fürdő pazar hangulatához. Egy szabadon álló kád környezetét pedig pár növénnyel, gyertyával és álló lápával igazán egyedi varázsolhatjuk.

Népszerűek napjainkban a walk-in zuhanyzók, amiket a elsősorban a nagy szabadságuk miatt szeretünk. Amellett, hogy könnyű őket karbantartani, igen változatos méretű zuhanytereket lehet velük kialakítani és mellette pénztárca barát megoldást is kínálnak. A zuhanyzók falában lehetőség szerint falfülkéket szoktunk létrehozni, melyek a pakolás mellett remek lehetőséget teremtenek egy kis egyedi dekorálásra – mozaik, 3D csempe – és hangulatvilágítás elhelyezésére.

Az alábbi látványtervben jól látható, hogy ha nagy a tér, akkor egy szabadon álló kád és egy zuhanyzó remekül mutat egymás mellett.

A mai trendeket követve a bútorok esetében a letisztult, szögletes formák és az egyszerű színek dominálnak, mint például a fehér, natúr tölgy, antracit, grafit és fekete, így mi is szívesebben tervezünk ezekkel.

A wc csészék elhelyezését tekintve legtöbbször fali, úgymond beépített tartályos wc-k kerülnek kialakításra. Amennyiben a fürdőszobán belül helyezkedik el a wc csésze, akkor a formát nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hiszen ez is meghatározó része a fürdőnek. Általában követjük vele a kád, illetve a mosdó formáját, sok esetben ugyanattól a gyártótól rendeljük a különböző elemeket, így hozzuk létre a kívánt összhatást. 

Milyen trendek várhatók jövőre?

A 2021-es évet tekintve továbbra is a szürke árnyalatok és a természetes színű és hatású burkolatok fognak dominálni. A fahatású burkolatok térhódítása talán kicsit visszaesett, de azért továbbra is népszerű. A favorit a természetes kő és a puritán beton felület, melyek mindegyike stílusos egy újépítésű, modern, lapostetős házban.

Amennyiben ez valakinek túl unalmasan hatna, azoknak jó hír, hogy az élénkebb divatos színek is egyre jobban elérhetőek. A türkíz, mélyzöld, tengerkék, szürkés-kék, narancs vagy púder szín tökéletesen kiegészíthető a szürke és barna pasztell árnyalatokkal.

A lapok mérete várhatóan tovább nő, és szinte már minden gyártónál megtalálhatóak a belmagassághoz igazodó 278 vagy 360 cm magas lapok. Így a klasszikus „kicsi csempézett” fürdőszobák lassan eltűnnek és helyükre egyre inkább a „szobaszerű”, nagy lapokkal minimális fugával kialakított helyiségek lépnek.  

Amennyiben fürdőszoba felújításban gondolkosz, vagy szükséged lenne egy-két tanácsra, akkor fordulj bizalommal szaktanácsadó kollégáinkhoz!