A Do It Yourself, vagyis a saját magunk által elkészített dekorációk és használati eszközök a mai napig igen népszerűek. Amellett, hogy igazi kikapcsolódást nyújt, a végeredmény egy egyedi, saját stílushoz illeszkedő kiegészítő lehet a bolti ár töredékéért.

Inspirálódj ötleteinkből és dobd fel otthonod egy igazi, saját készítésű elemmel!

Dohányzóasztal régi könyvekből

Ha egy különleges dohányzóasztallal dobnád fel a nappalid, akkor mindössze egy erős ragasztóra, néhány nagyméretű, masszív könyvre és egy bútorlapra van szükséged. Mielőtt azonban nekilátnál a barkácsolásnak, érdemes lemérni, mi lenne a legkényelmesebb asztalmagasság számodra. Ez alapján a könyvgerincek és a bútorlap vastagságának összeadásával számold ki, hogy körülbelül hány könyvre van szükség a bútordarab elkészítéséhez. Fontos, hogy miután összeállítottad az asztalt, tegyél rá nehezéket és 24 órán keresztül hagyd mozdulatlanul, így biztosan strapabíró lesz.

diy dohányzóasztal

 

Készíts polcot nadrágszíjból

Mire van ehhez szükséged? Erős, valódi bőr nadrágszíjak, két léc és pár nagyobb szög segítségével elképesztően látványos, meghökkentő polcot lehet készíteni.

A szíjakat első lépésként állítsd ugyanakkora méretűre és kapcsold össze őket. Helyezd az egyik deszkát az aljára, rögzítsd szögekkel vagy ipari tűzőgéppel. Ezt követően mérj le azonos távolságokat és rögzítsd a másik polclapot is. Az így megkapott polcot csavarok segítségével fúrd fel a falra és kisméretű kiegészítőkkel díszítsd stílusod szerint.

diy polc

 

Létra másként – alkalmazd polcként

Ha barkácsolással töltenéd az otthon töltött időt, akkor hasznosítsd újra a létrákat! Inspirálódj az alábbi ötletekből melyekből egy igazán kreatív, akár többfunkciós létrapolcot varázsolhatsz otthonodban.

diy létrapolc

 

Vintage fürdőszoba szekrény régi fiókokból

Gondoltad volna, hogy régi fiókjaidat újragondolva és felújítva a fürdőszobádban láthatod viszont? A fürdőd látványos kiegészítője lehet egy fiókból kialakított faliszekrény. A régi fiókot csiszold le és fesd mattfehérre vagy törtfehérre. A fiók belsejébe rögzíts legalább két bútorlapot, amelyek polcként fognak funkcionálni. Miután a festék megszáradt, jöhet a falra rögzítés, majd tölts meg könnyű, ám látványos dekorációkkal. Kéztörlőn kívül mehet bele a kedvenc arckrémed, fürdősód, vagy éppen néhány látványos vintage stílusú kiegészítő is.

 

DIY barkácsötletek a gyerekszobába

A gyerekszobát is fel lehet dobni számos, apró elemmel. Ha van otthon elfekvőben egy gördeszka, akkor érdemes új funkciót kitalálni neki. Készíts belőle például egy egyedi polcot gyermekednek!

 

Amennyiben egy örök emléknek szolgáló képpel dobnád fel a falat, akkor készíts családi kézlenyomatot. Ehhez nem kell más, mint egy papír, egy stílusos képkeret és akrilfesték a kedvenc színeitekben. Ezt követően jöhet a móka, amikor egyesével nyomjátok rá a kezeiteket a képre és elkészült a remekmű. A száradást követően helyezd el a képkeretbe, majd jöhet a falra rögzítés.

Készíthetsz plüss hintát is gyermekednek. Plüssállatok biztosan megtalálhatók a gyerekszobában, ugyanakkor nem kell őket kupacokban tárolni, helyette használd őket dekorációs elemként. Készíts a plüssiknek egy faágból és pár méter hosszú kötélből egy ötletes hintát. Amellett, hogy rendkívül szívmelengető még filléres dekorációs ötlet is!

 

Reméljük ajánlónkban találtál olyan ötletet, melyet megvalósítasz majd!

Amennyiben a barkácsolásolás előtt tanácsra lenne szükséged, vagy minőségi alapanyagokat keresel, netán jól jönne egy szakember segítsége, akkor vedd fel munkatársainkkal a kapcsolatot!