Összegyűjtöttük a látványtervezés előnyeit:

 Látványterv készítése hidegburkolatú helyiségekreLátvány – nem csak a fejedben
Akár építkezés, akár lakásfelújítás előtt állsz, valószínű, hogy már van egy elképzelésed arról, hogy mit szeretnél látni megújult otthonodban. Előfordulhat, hogy már mindent kristály tisztán látsz magad előtt, a csaptelepeket, a zuhanykabint és a fürdőszoba bútorokat, az előszoba festését, vagy akár a konyhabútor elrendezését. Más esetben csak bizonyos elemekről van elképzelésed, de nehezen tudnád ezeket egy rendszerben látni. A látványtervezés segít, hogy te is és a családod is láthassa a leendő belső tér felépítését, és mindez ne csak a fantáziádban éljen.

 

Építőanyag választás – költséghatékonyan
A különböző burkolatok kiválasztásában is sokat segít a látványtervezés. Előfordulhat ugyanis, hogy egy szimpatikus járólap mérete nem illik a helyiségbe, vagy a csempe színe nem passzol az összképhez. Ráadásul az építőanyag igény tervezéséhez is hozzájárulhat a látványterv, hiszen például így egyszerűbben eldönthetjük, hogy a plafonig szeretnénk-e csempézni, vagy csak egy bizonyos magasságig. Mindez pedig a kiadásaink optimalizálásában is hasznunkra lesz.

Időmegtakarítás
A látványtervezéssel rengeteg időt takaríthatunk meg, hiszen a tervek segítenek abban, hogy milyen stílusú, színvilágú építőanyagok, beltéri falfestékek, csempék, szaniterek, zuhanykabinok vagy akár fürdőszoba bútorok illenek otthonunkba. Így célirányosan és időtakarékosan tudjuk kiválasztani a szükséges építőanyagokat és berendezéseket. Ráadásul a kivitelező is kézzel fogható látványterv alapján dolgozhat.

 Látványterv készítése hidegburkolatú helyiségekre Elrendezés leegyszerűsítése
A számítógépes program segít abban is, hogy a zuhanykabin vagy kád stílusát, a különböző szanitereket és akár a fürdőszoba bútorokat is megtervezze, az elhelyezkedésüket meghatározza. Így nem a kivitelezés után derül ki, hogy az áhított bútor nem fér el kényelmesen, vagy hogy a kád túlzsúfolttá teszi a fürdőszobát.

Az elképelés és a végeredmény harmonizálása
A látványterv segít megmutatni a várható végeredményt, ami alapján eldöntheted, hogy ez a fürdőszoba vagy konyha, amiről mindig is álmodtál vagy sem. Így elkerülheted, hogy a kivitelezés után vedd észre, hogy mégsem tetszik a végeredmény.

Számtalan előnye van a látványtervezésnek, ezért lakásfelújítás, építkezés előtt érdemes a háromdimenziós képalkotással tervezni. Ha további kérdéseid lennének a látványtervezéssel kapcsolatban keress minket bátran!