Környezetbarát építőanyagok

A fenntartható jövő szempontjából a legjobb döntés, ha öko-építési rendszert választunk, ugyanis ez a rendszer az összes fa és beton által kínált előnyöket egyesíti:

  • kiváló hő, -és hangszigetelő tulajdonsággal rendelkezik
  • nagyon jó hőtároló
  • minden időjárási körülmény között alkalmazható
  • remek páraelvezetést biztosít

Mindemellett a Leier Durisol termékek által közel nulla energiafelhasználású épületek alakíthatók ki!
A Durisolból készült fal által a beltéri klíma kellemes, egészséges, továbbá a kiemelkedő hangszigetelő és hangelnyelő képesség hozzájárulhat az épület komfortjához.

Milyen előnyökkel jár az okostégla használata?

A tégla az energiahatékony építés meghatározó része, ugyanakkor amikor téglaválasztás előtt állunk, gyakran nem is tudatosul bennünk, milyen fontos döntést is kell meghoznunk.

Hazánkban 2020 után már csak „közel nulla” energiaigényű házak épülhetnek. A legmagasabb hőszigetelő képességű okostéglákkal nemcsak az előírások teljesíthetők, hanem kiemelkedően energiahatékony épület is kialakítható.

A Léta-Ker kínálatában is megtalálható Porotherm 50 Thermo tégla legfontosabb előnyei:

  • egyrétegű fal
  • kivitelezés egy lépésben
  • kitűnő hőszigetelés, nincs szükség további hőszigetelő rétegre
  • passzívház szintű teljesítmény
  • időtálló

Környezetbarát hőszigetelés

Az egyre dráguló energiahatékonyabb hőszigetelést kíván.

Az Ytong termékek használatával egyrétegű energiahatékony, környezetbarát, korszerű falazatok építhetők, ezáltal a kiegészítő hőszigetelések idő- és költségvonzata megtakarítható. Az Ytong Lambda 37,5 cm termék használatával a követelményekhez képest is magasabb hőszigetelő képességű falakat tudunk építeni úgy, hogy eközben nem generálunk páratechnikai problémákat sem.Léta-Ker tavaszi katalógus

A hőszigeteléshez remek megoldás lehet a jó minőségű reflex is. Az Austrotherm GRAFIT REFLEX® homlokzati hőszigetelő lemez szürke színét az ultrafinom szemcséjű grafitnak köszönheti, aminek hatására hőszigetelő képessége 23%-kal javul.

Egy sötétszürke anyag a tűző napsütésben kellemetlen mértékben fel tudna melegedni, ami kivitelezési problémákhoz vezethetne. Azonban a lapokra felhordott világos színű festékréteg ezt megakadályozza, így remek megoldást kínál a hőszigetelés során.

A további részletekért kattintsatok a képre, és lapozzatok bele katalógusunkba!

Terasz burkolási tippek

A teraszok kialakításánál a megfelelő vízelvezetés miatt fontos gondoskodni a lejtés kialakításáról is. Az AM 20 Kiegyenlítőhabarcs 20 mm rétegvastagságig használható és lejtésképzésre is kiválóan alkalmas.

A tartós vízszigetelés elérése érdekében teraszok burkolásához, valamint medencék burkolásához is alkalmas kétkomponensű, új minőségű Hydro Basic 2K Vastagfólia használata javasolt.

Ha nagy hőingadozásoknak kitett felületről van szó, akkor az alakváltozásra képes KGF 65 Totálflex S1 ragasztóhabarcs alkalmazása ajánlott.

Egy jó burkolat nemcsak a szép kerámiából áll, hanem minőségi segédanyagok is szükségesek a burkoláshoz. A tartósság érdekében a ragasztónak, és a többi burkolási segédanyagnak szerves egységként kell együtt dolgozniuk a burkolólappal. Így fontos nagy hangsúlyt fektetni a különböző segédanyagok minőségére is. A Léta-Ker kínálatában számos minőségi ragasztó, és egyéb segédanyag található.

Mire kell odafigyelni a laminált vásárlásakor?

Méret: a laminált lapok mérete az anyagigény meghatározásakor fontos tényező, mivel a burkolás során igazodni kell a falsarkokhoz, ferde falsíkokhoz, és egyéb kikerülendő “tereptárgyakhoz”. Ezért mindig rátartással, min. 10-15% plusz burkolóanyaggal érdemes számolni.

Vastagság: a laminált padló vastagsága kiemelt fontosságú, mivel a klikk tartóssága szempontjából lényeges, hogy milyen vastagságban „kapaszkodnak” össze a lapok. Minél vastagabb egy laminált lap, annál jobban tűri az aljzat esetleges egyenetlenségeit.

Kopásállóság: a lapok kopásállóságát különböző mérési metódusokkal vizsgálják, amelyek alapján AC-vel jelölt számértékekkel osztályozzák be azokat. Alacsonyabb számértékek, mint pl.: AC2 inkább hálószobai burkoláshoz megfelelő, míg az AC4-es lapokat akár irodai burkolásra is használhatjuk.

Csúszásállóság: ha például kisboltot üzemeltetünk, vagy egyszerűen csak kiemelt fontosságú számunkra a biztonság, akkor érdemes a csúszásmentes laminált lapokat választani.

Kérdés esetén keressétek szaktanácsadóinkat, vagy látogassatok el pécsi telephelyünkre!