Kreatív faltetoválásA dekorációs fóliának a felhasználására többféle lehetőségünk van. Létezik kültéri és beltéri is egyaránt, így számos helyiségben és falon kiválóan elhelyezhető. A mintákkal feldobhatjuk konyhánkat, előszobánkat, fürdőszobánkat, hálószobánkat, irodánkat festés nélkül vagy akár autónkat is. Nagy előnye, hogy tulajdonképpen bárhol bármilyen felületen elhelyezhető, nem kötelező falra ragasztani. Ugyanis alkalmazható a fal mellett még fémre, üvegre, műanyagra, fára, csempére, sőt akár tapétán is.

Alapanyaga általában egy vékony, puha PVC fólia. Nagyon vékony fóliáról beszélünk, így olyan hatást kelt, mintha festve lenne a minta. Közelről ugyan felfedezhető, hogy fóliáról van szó, de hatása teljesen más és beleolvad a háttérbe, a beltéri falfestékekbe. Elhelyezése egyszerű, nincs szükség szakemberre csak némi kézügyességre. Eltávolítása szintén nem von maga után nagy költségeket és felfordulást. A matrica leszedésénél nem kell félni, hogy megmarad a nyoma, nem szedi le a falat vagy a tapétát. Nagyon régi matrica esetén nagyobb az esély ragasztó hátramaradására, de ez is könnyedén eltávolítható lakkhígítóval vagy körömlakklemosóval.

 
Színes falmatricákKülönböző változatai léteznek. Vannak feketék világos falra, akadnak vidám, színes minták is, melyek kiválóak a gyerekszobába. Számos változatban, stílusban és hangulatban léteznek már, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt és az ízléséhez leginkább illőt.

Manapság számos oldal és cég foglalkozik falmatricák forgalmazásával, ahonnan könnyen be lehet szerezni ezeket a dekorációs mintákat, amik megkímélnek minket a minták festésétől.

Figyeljünk arra, hogy a felület, melyre el kívánjuk helyezni a mintánkat, mindig tiszta legyen! Frissen festett falnál pedig pár napot várj a felhelyezéssel, hogy legyen ideje a falnak teljesen megszáradnia.

 
Képek: http://www.pinterest.com/