kertépítés

Beltéri hangulat a kertben

Ha szeretjük követni az aktuális trendeket, akkor érdemes a beltéri hangulatot, kiegészítőket és bútor elemeket megjeleníteni a kertben is. Erre remek megoldás a különböző designos burkolólapok, az újrahasznosított anyagok használata, vagy a színes, kortárs bútorok alkalmazása, amik merész megjelenésükkel még izgalmasabbá és különlegesebbé varázsolják kertünket.

kertépítés 

Alkalmazkodás a klímaváltozáshoz

Az idei év fókuszában az éghajlatváltozás lesz, mely a kertépítés tekintetében a szárazságtűrő növények használatában nyilvánul meg. Az éghajlatváltozás minden élőlény számára megterhelő, kiváltképp a növényzetnek, amelynek a leginkább alkalmazkodnia kell a szélsőséges viszonyokhoz. Ezt az aktuális kertépítési irányzatot követve érdemes mindig a körülményekhez igazítva kialakítani a kertünket, és lehetőleg olyan növényeket válasszunk, amelyeknek meg tudjuk adni azokat a feltételeket, amit igényelnek.

kertépítés

Gabion falak

Ha kertépítés előtt állunk, akkor érdemes gabion falak használatában gondolkodni. A gabionok drót, valamint huzalból készült kőkosarak, amelyek különféle anyagokkal tölthetők fel. Viszonylag gyorsan telepíthetők, stabilak, áteresztik a csapadékvizet, és nem utolsó sorban esztétikailag is jól mutatnak, így érhető miért lesz nagy kertépítési trend idén a gabion falak használata.

kertépítés

Egzotikus és extravagáns növények

Idén nagy népszerűségnek örvendenek az egzotikus növények, amelyeknek különleges levelei, egyedei színei és feltűnő méretű törzsei még látványosabbá teszik a kert megjelenését és hangulatát. Ebből kifolyólag érdemes bátran játszani a színekkel és különböző típusú kerti növényekkel.
Mindemellett az idei kertépítési trendek egyik slágere lehet a függőleges kert kiépítése, mely remek megoldás, ha kicsi a kert otthonunkban, mégis sok növényt szeretnénk ültetni.

kertépítés

Lazítás a kertben

Napjainkban a kert egyre inkább a kikapcsolódás és a feltöltődés helyszínévé válik, így a jelen pillanat tudatos megélése egyre nagyobb hangsúlyt kap a kert kialakításakor. A kerti élet már nem a fűnyírásról és a különbőző kerti munkákról szól, hanem inkább a lazításról és a közösen töltött minőségi időről. Ehhez persze érdemes hangsúlyt fektetni az érzékekre ható tényezőkre, mint a színek, illatok, formák és árnyékolók.

kertépítés 

Olvasd el további kertépítési tanácsainkat, ha pedig kérdésed van kerti teendőkkel vagy kertépítéssel kapcsolatban, akkor keresd szaktanácsadóinkat telephelyünkön, vagy itt a weboldalunkon!