Könyves polc – a tankönyveknek
 
Akár maradék fa deszkákat szeretnénk elhasználni, akár újrahasznosításban gondolkozunk, a könyvespolc kialakításának csak a fantáziánk szabhat határt. A gyerekek igényeihez és persze a szoba méretéhez igazodva számtalan lehetőségünk nyílik egy kis barkácsolással a könyvek tárolására.
 
A hagyományos polcrendszerek érdekes elrendezése jól fel tudja dobni a szobát, ráadásul sok praktikus, változatos méretű helyet is biztosít a tankönyveknek, iskolaszereknek.
 
 barkácsolás, barkács tippek
Ha üres faládákat szeretnél hasznosítani, ragadj szeget és kalapácsot, hiszen egy komplett poncrendszert barkácsolhatsz belőlük. Egy kis csiszolással és festéssel pedig a már meglévő bútorokhoz igazíthatod a megjelenését új láda-polcodnak.
 
 barkácsolás, barkács tippek
Ha ülőhelyet is biztosítanánk az olvasáshoz, ami egyben a könyvtárolásra is alkalmas igazán kreatív megoldás a könyvespolc-fotel. Ráadásul nagyon mutatós is.
 
 barkácsolás, barkács tippek
 
 
Fogas – a tornacuccnak és az egyenruhának
Egy közös nagy családi kirándulás, vagy egy kis kerti munka után a gyerekekkel érdemes lehet begyűjteni néhány erősebb faágat, hiszen ezekkel egy nagyon dizájnos és praktikus fogast is barkácsolhatunk. Remek tárolási lehetőség ez a ruháknak, iskolai egyenruháknak, tornaruháknak vagy tornazsákoknak. Arról nem is beszélve, hogy egy rendkívüli dekor elem is egyben.
 
 barkácsolás, barkács tippek
Mielőtt a régi létrát leselejteznéd ezt is újrahasznosíthatod és befoghatod fogasnak. Egy kis csiszolás, fúrás, festés és már kész is van a tökéletes ruha és akár iskolatáska tároló.
 
 barkácsolás, barkács tippek

Ceruzatartó

Elő a fúróval és már indulhat is a ceruzatartó barkácsolása! Egy vastagabb maradék fadarabot néjány lyukkal remek zsírkréta tartóvá lehet átalakítani.
 
 barkácsolás, barkács tippek
Ha a kerti munkák során nagyobb faágakat is lefűrészeltünk érdemes néhány formás darabot befogni ceruza tárolásra.
 
barkácsolás, barkács tippek
 
Tábla – órarend és oklevél tárolásra
Ha már régóta szeretnél készíteni valamilyen parafa dugós remeket, a parafa tábla kiváló kezdés. Csak egy méretre igazított keretet kell barkácsolnod (vagy beszerezned) és a parafa dugókat felragasztanod. Remek tárolási lehetőség ez például az órarendekhez, oklevelekhez, osztályképekhez. Egy kis festéssel ezt is feldobhatod és színesítheted.
 
barkácsolás, barkács tippek
Íróasztal – újrahasznosított anyagokból
 
A raklapos DIY ötletek tárháza szinte kifogyhatatlan. Itt van például egy raklap íróasztal, ami költséghatékony, dizájnos és egy kis festéssel a színe igazítható a többi bútorhoz.
 
barkácsolás, barkács tippek
Ha pedig a korábban bemutatott polcrendszerhez nem használtuk el az összes ládánkat, akkor egy kis barkácsolással tároló polcokkal ellátott íróasztalt is kreálhatunk belőlük.
 
barkácsolás, barkács tippek

Elő a kalapáccsal és a szegekkel, induljon a barkácsolás, hogy vidámabb legyen a suli kezdés. Ha hiányolsz néhány barkács eszközt a Léta-Kernél mindent megtalálsz, amire szükséged lesz.

 
Képek forrása: pinterest.hu