Az első és legfontosabb szabály ilyen esetekben, hogy csak stabil, szilárd és erős burkolatra lehet újra ráburkolni az új csempét! Ha nem vagyunk elég körültekintőek, akkor könnyen megeshet, hogy a burkolás után a kettő együtt jön fel! Ezt azonban mindenképpen kerüljük, hiszen csak plusz munkát, pénzkiesést, és idegeskedést vesz el, és rosszabb helyzetbe kerülünk, mintha felszedtük volna már az elején. Ha a burkolat nagyon kopik, mozog vagy porlik belőle a fuga akkor nem szabad ráragasztani az új burkolatot.

Burkolás még akkor is lehetséges a régi padlólapra, ha padlófűtésünk van. Az égetett kerámiák jó hővezetők, így nem kell attól tartani, hogy nem melegszenek át. Hátránya, hogy később melegszik fel, azonban előnye is ebből fakad, ugyanis később hűl ki!

Hátrányt okozhat még a keletkező szintkülönbség, így ezt is előre fel kell mérni. Ha nem zavaró, akkor nem is jelent hátrányt. Figyeljünk az ajtóknál is a megemelkedett szintre, hiszen lehet, hogy az ajtóból le kell vágni utána! A bútorok magassága is megváltozik, ami akkor okozhat gondot, ha eléri például az ablakpárkányt.

Az építőanyagokat tekintve fontos a megfelelő ragasztó kiválasztása is, minden neves segédanyaggyártó gyárt ehhez megfelelő ragasztót. Tájékozódj, a témában mielőtt megveszed a ragasztót! A felhasználás előtt pedig mindig el kell olvasni az adott ragasztó termékismertetőjét, és be kell tartani az alkalmazására vonatkozó utasításokat.

A régi padló felbontásának az a legfőbb hátránya, hogy a bontás utáni állapotokat, nem lehet előre megjósolni. Lehet, hogy a betonnal együtt fog feljönni a járólap. A padlófűtés is sérülhet, ennek a javítása is komoly költség, ezek növelhetik a kiadásokat. Szóval bontás esetén nehezebb előre tervezni, a költségvetés is könnyebben elszabadulhat. De még mindig érdemesebb a bontásnak nekiállni, ha nem megfelelő a járólap állapota a ráburkolásra.

Ha nem tudsz dönteni, nyugodtan kérj tanácsot szakembereinktől! Mindenkinek jó burkolást!