Megérkezett az Új Ház Centrum új, őszi katalógusa, melyben az aktuális és kedvezményes építőanyag ajánlatok mellett hasznos tippeket is találsz.

Cikkünkben összeszedtük mire érdemes odafigyelni ősszel, ha építkezés vagy lakásfelújítás előtt állsz!

Miért válassz tégla falazóelemeket?

leier tégla falazóelem

Építkezés során rendkívül fontos, hogy milyen típusú építőanyag mellett teszed le a voksod. Napjainkban az egyik legkedveltebb alapanyag a tégla, mely nem éghető anyag, ezért az abból épített házak jól ellenállnak a tűznek. Kedvező szilárdsági tulajdonságokkal és a mechanikai igénybevételekkel szemben is jó ellenálló képességgel rendelkeznek, emellett remek hangszigetelő képességűek és jól vakolhatók.

A Leiertherm kerámia falazóelemek magukban hordozzák a hagyományos téglaépítés kedvező alaptulajdonságait. Építőanyag akciónkban a Leiertherm 30-as tégla kedvező áron szerezhető be melyet a külső falak és belső tartófalak építésére ajánljuk, hagyományos technológiával falazható, ráadásul nútféderes kialakításának köszönhetően anyagtakarékos megoldást is kínál.

Hatékony hőszigetelés

A hideg idő beköszöntével érdemes figyelmet fordítani otthonunk hőszigetelésre is. Megfelelő homlokzati hőszigeteléssel jelentős energia-megtakarítás érhető el és a lakás belső hőmérséklete is kellemessé tehető. Hőszigeteléssel nem csupán értékessé, de igazán időtállóvá is varázsolhatod otthonod.

Kínálatunkban elérhető az Austrotherm GRAFIT REFLEX egyik oldalán rózsaszínű festékkel bevont grafit típusú expandált polisztirol hőszigetelő lemez. A különleges alapanyagnak köszönhetően lényegesen alacsonyabb hővezetési tényezővel rendelkezik, a festékbevonat pedig meggátolja, hogy erős napsütésben a felület túlzottan felmelegedjen.

Mint az az építkezés bármely lépésre igaz, a hőszigetelés esetén is érdemes minden rendszerelemet egy gyártótól vásárolni, hiszen ez a minőség kulcsa, továbbá így élhetsz a rendszergarancia adta lehetőségekkel.

Vízszigetelés gond nélkül

A vizes helyiségeknél, mint a fürdőszoba, konyha, vagy olyan külső burkolt felületeknél, mint az erkély vagy medence védekeznünk kell a jelenlevő víz megfelelő elszigetelésétől akkor is, ha hidegburkolatot alkalmazunk. A kicsapódó víz és pára könnyedén átszivároghat a fuga hajszálrepedésein, mely hosszú távon komoly problémákhoz vezethet.

Vízszigetelés

A Mapei különböző termékrendszereket fejlesztett ki a vízszigetelési munkák elvégzéséhez, ilyen például a teraszi és fürdőszobai munkálatokhoz ajánlott Mapeguard UM 35 vízszigetelő, elválasztó és repedésáthidaló lemez. Ideális megoldást kínál a problémás aljzatokkal kapcsolatos feladatokra, mert lehetővé teszi a kerámia és kő burkolatok sikeres fektetését. A lemezen található dombornyomások speciális alakja kitűnő mechanikai tapadást biztosít a ragasztónak és különösen erős kötést hoz létre a kerámia vagy kő burkolólapok között. A Mapeguard UM 35 vízszigetelő lemez őszi katalógusunkban most kedvezményes áron szerezhető be!

Érdekelnek további vízszigetelési kapcsolatos tanácsok? Akkor olvasd el tippjeinket a témában!

Lakás átalakítás gipszkarton által

Lakásunkat határoló és a szobákat elválasztó falak esetében fontos szempont lehet, hogy az átalakíthatóság, hogy otthonunk megfeleljen a család igényeinek a különböző életszakaszokban.

Ma már nincs is olyan építkezés, ahol ne lenne jelen az egyik legsokoldalúbban felhasználható alapanyag, a gipszkarton, mely egyszerűen alkalmazható és költséghatékony megoldást jelent.

Őszi akciós újságunkban is megtalálható Rigips Habito építőlemezhez különféle eszközök nagyon egyszerűen rögzíthetők, legyen szó konyhaszekrényről, tévéről vagy képekről. Az építőlemez fokozott teherbíró képességének köszönhetően a tárgyak rögzítése csavarozással elvégezhető, így a berendezések falra szerelésénél nincs fúrás, nincs zaj, és nem keletkezik építési törmelék.

Ha ősz, akkor térkövezés

A térkövezési munkálatoknak a fagy és esőmentes, száraz idő a legjobb. Így a szeptember remek időszak, ha még az esős, havas időjárás előtt szeretnénk szebbé tenni kertünket, garázs beállónkat.

Köztudott, hogy a beton ősidők óta az építkezések és a tér formálásának meghatározó anyaga. Összetevői természetesek, nem jelent terhelést a környezet számára, és a későbbiekben újrahasznosítható.

A SWALK térköveknél kiemelt fontosságú tényező a fenntarthatóság, a környezeti terhelés minimalizálása és a tartósság. Az őszi katalógusunkban kedvezményes áron elérhető beton térkövek elrendezésének csak a képzelet szab határt, így bátran ajánljuk az extravagáns és egyedi megoldások kedvelőinek.

Emellett kínálatunkban már háromféle Viastein térkő is kapható! Az elegáns Viastein Sepre Grando kombi térkövek természetes megjelenésű, tájba illeszkedő, szép vonalú felületet adnak, ráadásul egyaránt beilleszthetők klasszikus és modern környezetbe is.

További ajánlatokat és építkezési tippeket katalógusunkban találsz, mely ide kattintva érhető el.

Kérdés esetén keresd bátran szaktanácsadó kollégáinkat, vagy látogass el telephelyünkre!