A burkolatok piacán a greslap változatok térhódító szerepet töltenek be az elmúlt években. Nem hiába, mivel sokoldalúsága és exkluzivitása igazán sokrétű, így méltán népszerűek az építkezők és lakásfelújítók körében. Cikkünkben bemutatjuk a hidegburkolatok új generációját, mely otthonunk belső és külső tereiben is egyaránt megállja a helyét!

Amit a greslapról tudni érdemes

A greslap összetétele agyag, homok és más természetes anyag, melyeket magas hőfokon égetnek ki. Ezekről a különféle típusokról itt találsz további információkat.
Korábban a megjelenése rusztikus jellegű volt, de ez mára megváltozott: fémes felületű, indusztriális megjelenésű, natúr kőre hasonlító és famintás felülettel is elérhetők már. A greslap felülete úgy hozza a természetes kövek megjelenését, hogy közben elhagyja azok legtöbb negatív tulajdonságát.

greslap

Magas minőséget, igényességet, eleganciát sugároz, emellett tökéletesen tisztítható, tisztán tartható. Enteriőrben remekül mutat nappali burkolatként, de igazán egyedi megoldást kínál konyhai falburkolatként használva. Amennyiben kültérre keresünk megfelelő burkolatot, akkor a 2 cm-es greslap erkélyre, teraszra, autóbejáróba, járdára vagy kerti lépegetőnek is tökéletes választás.

A greslap 6 legfőbb előnye

Az otthonunk bármely szegletében használhatjuk. Bátran alkalmazhatjuk ugyanazt a burkolatot a teraszon vagy a kertben, amit a konyhában, nappaliban, ezáltal egységes látványt teremthetünk külső és belső tereink között.

Környezettudatos választás – hiszen ahogy fentebb is írtuk – a greslapok 100%-ban természetes anyagokból készülnek, ráadásul hosszú távon a cserével sem kell foglalkoznunk, így a hulladék képződést is lassíthatjuk.

A nagy méretválasztéknak és a különböző mintáknak köszönhetően igazán egyedi tereket és különleges hangulatot alakíthatunk általa, mind bel-, mind kültéren.

A greslapok lerakása könnyedén kivitelezhető, ragasztás és fugázás nélkül fektethetjük homokba, fűre, vagy akár kavicságyba is. Kaphatók hozzá külön kis tappancsok is, ha nagyobb, nem egyenletes felületre szeretnénk szintezve elhelyezni.

greslap01

Ebből következik másik nagy előnye: bármikor áthelyezhető. Ha kertünket átalakítanánk, új járdát alakítanánk, akkor egyszerűen felszedhető és újrarakható. Mivel nincsenek leragasztva, így a greslapok áthelyezését mi magunk is elvégezhetjük.

Időtálló burkolat, nagy teherbírással. Fagyállósága is kiváló, mivel nagyon kevés nedvességet vesz fel a környezetből, melynek mértéke nem haladja meg a 0,5%-ot. Emellett a greslapok olyan kémiai anyagoknak is ellenállnak, mint a savak, lúgok vagy akár a téli fagyok során használt só.

Hogyan találd meg a számodra megfelelő burkolatot?

A greslap választás előtt mindenképp gondoljuk végig, hogy milyen helysiégben szeretnénk alkalmazni és ott milyen igénybevételnek van kitéve (pl. padlóburkolatként vagy falicsempeként szeretnénk használni).

greslap02

Nagy teherbírású, gyakran használt helyekre ajánljuk a nagy kopásállóságú greslapot, mely kémiailag és mechanikailag is kellően ellenálló.

A világos, bézszínű greslapokat sötétebb enteriőrökbe javasoljuk, ahol a burkolat fényesebbé és tágabbá teszi a teret. A polírozott, anyagában színezett greslapok pedig kifejezetten jó választásnak bizonyul egy sötétebb lakásba, házba.

Ahogy a fentiekből is kiderül a 2 cm-es greslap tartós választás, mely megőrzi színét és szépségét hosszú évek múltán is. Telephelyünkön számos minőségi greslapot forgalmazzunk, többek között a La Fabbrica, Del Conca, Caesar gyár termékeit. A legnépszerűbb darabokat testközelből is megtekintheted bemutatótermünkben!

Bízunk benne, hogy blogcikkünk segítséget nyújtott neked. Amennyiben burkolat választás előtt állsz, keresd szaktanácsadó kollégáinkat, akik készséggel segítenek neked a számodra tökéletes burkolat megtalálásában!