A vízvezetékek és a növények fagykárának megelőzéséről annyit lehetett hallani a tél beállta előtt, hogy már valószínűleg mindenkinek a könyökén jött ki. Remélhetőleg ezeket az óvintézkedéseket mindenki megtette, és nem kellett a hideg elvonulta után csőtöréseket kezelni.

Fagy károk otthonunkban

Télen azonban nem csak a vízvezetékek fagyhattak meg, hanem máshol is okozhattak károkat a mínuszok.
Fagyási kár általában akkor keletkezik, ha nincsenek meg a megfelelő óvintézkedések, vagy ha valahol nem a megfelelő minőségű építőanyag került beépítésre. A tél végén ezért találkozhatunk sok helyen megpattant erkélyburkolatokkal, levált vakolatokkal vagy akár fagyás miatt összeomlott kéménnyel.
Mindannyian el tudunk képzelni kellemesebb elfoglaltságot, mint a fagy okozta károkat javítani, ezért a pótlások felújítások során ügyeljünk arra, hogy ne adjunk esélyt a víznek a következő hónapban.
A teraszon a lapok felvételével tudunk pótolni, de ha már ilyen problémát tapasztaltunk, akkor gondolkozzunk el azon, hogy mi okozhatta a problémát az építőanyagok szintjén. Itt arra gyanakodhatunk, hogy vagy a lapok, vagy a fugázás nem volt megfelelően felkészítve a télre.
Flexibilis ragasztókkal tudjuk biztosítani a lapok hőmérsékletingadozással összefüggő mozgását. Sokszor a térkövek esetében azonban nem megoldható, hogy teljesen útját álljuk, itt a helyes rétegrend kialakításával a víz elvezetéséről kell gondoskodnunk.
A másik gyakorta felvetődő fagyási probléma a kémények összeomlása szokott lenni. Itt a kondenzációs víz okozza a problémát a kéményben. Néhány helyen a túlságosan hosszú kémények visszabontása megelőzi a bajt. Ha nem erről van szó, akkor gondolkodjunk el egy saválló cső beépítésén amikor a kéményt javítjuk, újítjuk fel.
További kérdés esetén látogass el telephelyünkre, vagy írj nekünk weboldalunkon keresztül!