Az igazság az, hogy mindkettőnek megvan az előnye, és mindenki másra esküszik. Nem is tisztünk eldönteni, hogy melyik a jobb megoldás, mert minden helyzetben más lehet a jó. Ezt mindenkinek saját magának kell eldöntenie, hogy számára melyik a testhez állóbb és kényelmesebb megoldás. Azonban ötleteket tudunk adni, melyek segíthetnek ennek eldöntésében!

A festésre gyakran mondják, hogy olcsóbb megoldás. Ha megunja az ember, akkor csak át kell festeni, és nem jár annyi munkával, mint a tapétázás. Ami igaz is, ha nem jó minőségű tapétát vagy ragasztót választunk. Ilyenkor megeshet, hogy elkezd leválni a falról, vagy éppen az eltávolításnál van nehéz feladatunk. Ha viszont körültekintően választunk, akkor ilyen problémák nem léphetnek fel.

Manapság olyan jó minőségű tapéták is vannak, melyek akár többször is átfesthetőek, és eltávolítása csak egy mozdulatba kerül. Ha nem akarjuk a falat tökéletesen egyenesre igazítani, akkor a tapétázás egy jó lehetőség, hiszen alatta ezek az apró hibák nem is fognak látszani. Ha nem szeretnénk egy színű falat, vagy érdekes, esetleg bonyolult mintákat szeretnénk a lakásba, akkor egyszerűbb megoldás a tapéta. Ekkor csak ki kell választani, amit el tudunk képzelni a szobánkban.

Érdekes megoldás a szoba feldobására, ha felváltva használjuk a tapétát és a festést. Egyik falat tapétával borítjuk be, míg másikat az ehhez passzoló színnel festjük le. Ezt akkor érdemes használni, ha egy minta vagy szín nagyon tetszik, de túlzsúfoltság érzését keltené a szobában, esetleg túl sötét vagy rikító lenne, ha minden falon ezt használnánk. Így ez is kiküszöbölhető, és nagyon ízlésesen is megoldható.

Plusz tipp:
Tapétázás patchwork technikával. Ez egy faldekorációs tecknika, mely segítségével tényleg vidám hangulatot lehet varázsolni egy helyiségbe. Lényege, hogy egy falra több különböző ám hangulatban összeillő tapétát ragasztunk.

 
Tapétázás patchwork technikával     A patchwork technika kiemeli a falfelületet
 

Forrás: http://szobafesteshazilag.blogspot.hu/2013/02/tapetazas-patchwork-technikaval.html