Fürdőszoba felújításakor általában a szaniterek kiválasztásán van a fókusz, pedig a jól megválasztott bútorok legalább ennyire fontosak. Mivel manapság egyre több időt töltünk a fürdőszobában, nem csak tisztálkodás, hanem pihenés és kikapcsolódás céljából is, így fontos, hogy a fürdőszobánk optimálisan és praktikusan legyen kialakítva.

Milyen típusú fürdőszoba bútorok közül lehet választani?

Bútor választásnál fontos az esztétikum, ugyanakkor a praktikumra, tisztántarthatóságra és a minőségre is érdemes nagy figyelmet fordítani. A két legfontosabb szempont fürdőszobai bútorok vásárlásakor az alapanyag és a tárolókapacitás.

A fürdőszoba esetében érdemes speciálisan vizes helyiségbe tervezett bútort választani, hiszen a vízgőz és az állandosult pára igen hamar tönkreteheti az ilyen környezeti igénybevételre nem alkalmas bútorokat. A műanyag, fém, üveg, vagy gránit népszerű anyagok a fürdőszobában is. A fa természetes megjelenését egyik sem képes felülmúlni, viszont itt is fontos ügyelni a minőségre mivel a víz és pára hatására a bútorok megdagadhatnak.

Napjainkban számos különböző variáció érhető el, ezek közül mutatunk be néhányat:

A komplett fürdőszoba szekrény egységes design-t és maximális kényelmet kínál a fürdőszobában. Ez talán a legegyszerűbb választás, hiszen nem kell külön összeválogatni a bútor elemeket, ráadásul a harmonikus megjelenés így garantált.

Egy mosdószekrény pakoló és tároló helyet biztosít a fürdőszobai holmiknak, valamint esztétikai szerepet is betölt, hiszen takarja a mosdószifont és a csöveket. Ezeket tetszés szerint kombinálhatjuk tükrökkel, vagy tükrös szekrényekkel.

Ha már írtunk az alsó szekrényről, akkor nem mehetünk el szó nélkül a felső szekrényekről sem. Ezek legtöbbje tükörrel, beépített világítással (izzó, LED) és dugaljal is rendelkezik. A tükör mögött vagy mellett lévő nyitott vagy zárt rész pedig szintén értékes tárolóhelyet biztosít.

Amikor a bútorok méretéről döntünk, akkor a fürdőszoba helyi adottságai mellett fontos végiggondolni, hogy mennyi holmit fogunk tárolni a fürdőszobában. Gondoljunk itt például a kozmetikumokra, tisztálkodási- és tisztítószerekre vagy törölközőkre, csak hogy párat említsünk.

Amennyiben fürdőszoba felújítás vagy átalakítás előtt állsz, akkor érdemes közelebbről is megismerned fürdőszoba látványtervezés szolgáltatásunkat, mely során profi szakmai csapatunkkal hatékonyan előre megtervezheted álmaid fürdőjét!

 

LAUFEN bútorok a fürdőszobában

Telephelyünkön megtalálhatók a svájci szaniter és fürdőszoba bútor gyártó LAUFEN termékei. Az 1892-es fennállása óta a LAUFEN készít fürdőszoba bútorokat, fürdőszobai kiegészítőket, mosdópultokat sőt még csaptelepeket is.

Ezeket a termékeket garantált minőség és hosszú élettartam jellemzi. Széles kínálatukban akár 39 különleges színárnyalatú fényezés közül választhatunk. Legyen szó valódi fa furnér borításról, festett, fóliázott vagy laminált felületről, a LAUFEN bútorok között garantáltan megtaláljuk az otthon stílusához illő bútort.

A bútorok mellett fontos megemlíteni a tükröket is, hiszen ez az „apró kiegészítő” óriási jelentőséggel bírhat a fürdőben. A LAUFEN világító tükrei és tükrös szekrényei az egyedi világítási megoldások széles skáláját kínálják: az integrált LED-es világítástól az üvegszélek megvilágításán és a közvetett hangulatvilágításon keresztül a borotválkozáshoz vagy sminkeléshez alkalmas közvetlen megvilágításig.

Fürdőszoba bemutatótermükben található minőségi bútoraink között biztosan megtalálod a legideálisabb összeállítást fürdőszobádhoz. Látogass el hozzánk és válogass a különleges és praktikus fürdőszobai kiegészítők közül, melyek használatával még harmonikusabbá alakíthatod fürdőszobád.

Amennyiben további fürdőszoba felújítással, bútor választással kapcsolatos kérdésed van, akkor írj nekünk!