Akár építkezés, akár lakásfelújítás előtt állsz, nagy segítséget nyújthat egy valósághű látványterv, mely segítségével részletesen átláthatod elképzelésed hogyan mutat majd a valóságban.

Egy látványterv nagyban elősegíti a tervezés és kivitelezés folyamatát, valamint segít a választásban is, hiszen általa megnézheted fürdőszobád különböző szín és forma összeállításokban.
Lássunk egy példát a fürdőszoba látványtervezés folyamátára!

A kezdeti elképzelések

A látványtervet egy új építésű társasház emeleti lakásába álmodtuk meg egy fiatal házaspárnak. Egy viszonylag tágas, 7 m2-es fürdőt kellett megterveznünk. A látványtervhez kapcsolódóan voltak már konkrét elképzelések, így már az elején tudtuk, hogy pontosan milyen stílusban szeretnék viszont látni a fürdőszobát. Az első egyeztetés során elképzeléseiknek megfelelő képeket is hoztak magukkal, melyek nagyban segítették a közös munka hatékonyságát.

Minden látványterv elkészítése során igyekszünk az elképzelésekhez illeszkedő minőségi alapanyagokat, termékeket és gyártókat ajánlani, hogy ügyfeleink hosszú távon is élvezni tudják a közösen megálmodott fürdőszoba adta kényelmet.

Ennél a munkánál nem volt nehéz dolgunk, mivel ügyfelünk a szakmában dolgozik, így ismerte a burkolóanyagok kínálatát, valamint tisztában volt a gres lapok előnyeivel, mind esztétikai mind minőségi téren. Szaniterek tekintetében is tudta melyik gyártótól milyen minőségre számíthat, így ennek tükrében a fürdő lapjai kizárólag egy magas minőségű olasz gyártó termékeiből kerültek ki, míg a fürdő szanitereinek többsége német gyártótól került kiválasztásra.

Amennyiben érdekel fürdőszoba látványtervezés szolgáltatásunk, akkor ide kattintva bővebben olvashatsz róla. 

 

Mitől volt egyedi a fürdőszoba látványterve?

A fürdő igazi egyediségét a zuhanyzó adja. A fejzuhany a mennyezetbe lett beépítve, ami igazi „spa” hangulatot varázsolt a fürdőszobába, továbbá kialakításra került egy kis pihenő ülőke is. A háziasszony ízlését dicséri a zuhanyzón belül található apró, de praktikus tárolók. Ezen kívül még a hangulat fények kialakítására fektettünk nagy hangsúlyt.

A tervezés során csak apróbb módosításokra volt csupán szükség. Főként a zuhanyzó belsejében játszottunk a színekkel, míg végül kialakult a képeken látható végső összeállítás.

A végleges látványterv igen hamar elkészült. Az első verzió elkészültétől az utolsó módosításig kb. 3 hét telt el. Hogy ez ennyire rövid idő tudott lenni, azt az ügyfél gyors reagálásának is köszönhettük.

Ha inspirációt merítenél fürdőszobádhoz, akkor tekintsd meg elkészített látványterveinket!

 

Lássuk a valóságban

Az elkészült fürdőszoba hűen tükrözi a látványterv során megálmodott elképzelést. Egyedül a mosógépet és a szárítógépet elrejtő fehér üvegajtós szekrény nem valósult meg, ezt leszámítva minden olyan lett, ahogy az a tervben szerepel.

S mit gondol az elkészült fürdő tulajdonosa?

„A fürdő fotó realisztikus látványtervei nagyban segítettek a burkolat választásban. Arányaiban és árnyalataiban közel tökéletes leképezése volt a térnek. A tervezés könnyen és gyorsan ment a nagy burkolat és szaniter választék ellenére. A látványterv jól mutatta már az elején a tömeget, amely apró korrekcióval egy jól funkcionáló és gyönyörű fürdőszobát eredményezett.”

A látványterv által megálmodott fürdőszoba:

 

A valóságban pedig így mutat az elkészült fürdőszoba:

 

Ha pedig fürdőszoba felújításban gondolkosz, vagy szükséged lenne egy-két tanácsra, akkor fordulj bizalommal szaktanácsadó kollégáinkhoz!