Ha építkezés vagy felújítás előtt állunk, akkor egy látványterv segítségével  hatékonyan előre tervezhetünk, valamint a kivitelezés folyamatát is megkönnyíthetjük.

Korábban már bemutattunk két fürdőszobai látványterv elkészítésének folyamatát. Ebben a cikkben pedig egy újabb esettel készültünk nektek.

Mit kell tudni a látványterv kezdeti lépéseiről?

Egy családi ház teljes tetőtéri felújítása kapcsán vették igénybe látványtervezés szolgáltatásunkat. A válaszfalak átmozgatásával egy igen tágas fürdőszoba állt rendelkezésünkre a tervezés során.

A látványtervhez kapcsolódóan voltak már konkrét elképzelések, a megfelelő burkolatokat viszont már együtt választottuk ki. Két különböző elrendezésről is készültek látványképek, melyből az egyik a végleges lett.

Kínálatunkban számos minőségi gyártó termékei megtalálhatók, melyek hosszú távon biztosítják a mindennapokban a kényelmet és a praktikus funkcionalitást. Jelen esetben magas minőségű olasz lapokat választott a vevő méghozzá egyetlen gyártótól, ami ritka. Szaniterek tekintetében német és cseh gyártású termékek kerültek a fürdőbe.

fürdőszoba látványterv

Amennyiben érdekel fürdőszoba látványtervezés szolgáltatásunk, akkor ide kattintva bővebben olvashatsz róla. 

 

Milyen nehézségek adódtak a tervezés során?

Az ügyfél rendelkezett egy egyedi gyártású és sajátos méretű szaunával, mely az egész fürdőszoba hangulatát és elrendezését egy kicsit meghatározta. A szauna elhelyezése és a válaszfalak felépítése után lehetett a fürdőt pontosan felmérni, a korábban elkészült látványtervet pedig hozzáigazítottuk a kialakult méretekhez.

A fürdőszoba látványtervet két különböző elrendezésről is készítettünk, valamint a burkolatot illetően is két verziót terveztünk. A végén az elkészült tervekből gyúrtuk össze a végleges, ügyfél elképzeléseinek is megfelelő változatot.

fürdőszoba látványterv

A tervezési folyamat az elejétől a végéig körülbelül 4 hetet vett igénybe. Miután véglegesíttek a fürdő paraméterei, az utómunkálat kb. 1 hét volt még.  

Ha inspirációt merítenél fürdőszobádhoz, akkor tekintsd meg elkészített látványterveinket!

 

Milyen lett a fürdőszoba a valóságban?

Büszkén mondhatjuk, hogy a valóságban elkészült fürdőszoba szinte teljesen megegyezik a látványtervvel. Az ügyfél semmit nem változatott a kivitelezés során.

Nagy örömünkre az ügyfél teljesen elégedett a végeredménnyel. A közös munkával és az elkészült látványtervvel kapcsolatban az alábbi tapasztalatokat osztotta meg velünk:

„Amikor eldöntöttem, hogy átalakítom a fürdőszobámat akkor még nem tudtam, hogy mekkora nagy segítség, ha előre megtervezi valaki. Utólag már tudom, hogy jól döntöttem.
A tervezés az anyagok kiválasztásával kezdődött, amihez szintén nagy segítséget kaptam. Mind a burkolatok, szaniterek, fürdőszoba felszerelések, és mind a dizájn terén naprakész, magas színvonalú hozzáértést, rugalmasságot tapasztaltam.

Kivitelezőként magam is értek hozzá, de előre látni egy 3D-s tervet mégiscsak más. A tervezés a legapróbb részletekig ki volt dolgozva. Odafigyelve az igényekre, minőségre, esztétikára. Tetszett, hogy ha az én kérésem nem illett a tervhez, azt meg tudtuk beszélni és nem csak rá lett bólintva.
A végeredménnyel meg vagyok elégedve. Ez a fürdőszoba több év után is megállja majd a helyét.

A terv pontos mását sikerült kivitelezni. Nem sikerült volna, ha nem egy profi kereskedőtől vásárolok és vele terveztetek. Köszönet érte! Természetesen a következő projektet is rájuk bízom.”

Íme, látványterv által megálmodott fürdőszoba:

fürdőszoba látványterv

fürdőszoba látványterv fürdőszoba látványterv 

 

A valóságban pedig így mutat az elkészült fürdőszoba:

  

Amennyiben fürdőszoba felújításban gondolkosz, vagy szükséged lenne egy-két szakmai tanácsra, akkor fordulj bizalommal szaktanácsadó kollégáinkhoz!