Napjainkban a laminált parketta mellett egyre nagyobb figyelmet kap egy másik népszerű burkolat, a vinyl padló. A vinyl számos előnnyel rendelkezik, ráadásul pénztárcabarát megoldást kínál a felújítóknak és építkezőknek. 

Mit kell tudni a vinyl burkolatról?

Megjelenésében természetes hatású, hiszen mintázhat akár követ, fát, vagy keltheti a kerámia látványát is. A vinyl burkolat anyaga PVC, ugyanakkor a jól ismert PVC burkolatoknál merevebb, keményebb, és a felépítésében is eltér. A vinyl padló lerakás módjának tekintetében választhatunk öntapadós, ragasztós vagy klikkes típust is. A vinyl burkolatok legkedveltebb típusa a klikkes kivitel, melyet egyszerűen egymásba pattintva ragasztás nélkül lehet lerakni.

Használatát tekintve nemcsak vízálló és karcálló, de rendkívül tartós, így még a nagyobb fizikai hatásoknak is ellenálló. Rugalmas anyagból készül, így puha és kényelmes járófelületet biztosít a mindennapokban. További kiemelendő előnye a könnyű tisztíthatósága, mely értékes időt spórol a takarítás alatt, mivel felületén nem tapad meg a kosz.

Hol alkalmazható? A vinyl burkolat a lakás bármely helyiségében megfelelő választás, mivel 100%-ban vízálló, így alkalmas akár fürdőszoba vagy konyha burkolására, sőt a falakat és szekrényeket burkolhatunk vele. A természetes fa ezer arcát képes megjeleníti, szép, otthonos és meleg hatást nyújt az egész lakásban.

Számtalan, a lakás stílusához illeszthető mintázat közül választhatsz telephelyünkön: alapmotívumok a fahatású, a kőutánzatú és az absztrakt minták, amelyek változatos színekben kaphatók. Inspirálódj kínálatunkból és lapozz bele vinyl katalógusunkat!

 

5 ok, amiért érdemes a vinyl burkolatot választanod

Lépéshang csillapítás

Ez az egyik kimagasló előnye a többi burkolattípushoz képest. Egyrészt nem kopog annyira, mint a parketta, vagy a laminált padló, másrészt az idő előrehaladtával sem szárad össze, nem recseg, és nem deformálódik el.

Nem kell burkolatváltó

Ha mindenhol ezt a típusú padlót választjuk, nincs szükség burkolatváltókra, amelyek megtörik a teret.

Sokoldalúan használható

Nem csak padlót, hanem akár falakat is burkolhatunk vele, és a vizes helyiségekben is kiválóan alkalmazható, ennek révén érdekes egyedi összhatást érhetünk el vele.

Bírja a strapát

Otthonunk mellett, nagy forgalmú helyeken, közintézményekben is alkalmazható magas kopásállósága miatt, amely egyéb bevonattal még tovább növelhető. Ráadásul a padlófűtés sem árt neki.

Tisztítása egyszerű

Langyos mosószeres vízzel könnyen tisztán tartható, ápolás tekintetében elegendő a langyos, enyhe tisztítószeres felmosás, feltörlés, vagy az alapos porszívózás.

 

Telephelyünkön minőségi burkolatok széles választékával és szakmai tanácsokkal várunk! Amennyiben kérdésed lenne látogass el hozzánk vagy írj nekünk!