hőszigetelés

A ház- és lakásfelújítási munkálatok során kiemelt szerepet kap a hőszigetelés. Otthonunk megfelelő hőszigetelése nyáron is számos előnnyel jár, ugyanakkor a téli szezonban van a legnagyobb jelentősége.

A leggyakoribb kérdés általában az, hogy milyen típusú hőszigetelés kerüljön a homlokzatra? Cikkünkben az EPS, vagyis a hungarocell és a kőzetgyapot hőszigetelésben rejlő előnyöket és lehetőségeket mutatjuk be.

Amit az EPS (hungarocell) hőszigetelésről tudni érdemes

Az EPS hungarocellből készülő hőszigetelő rendszerek a legelterjedtebbek hazánkban, ami nem meglepő, hiszen ez a piacon lévő legkedvezőbb árú hőszigetelő anyag. A hungarocellel való szigetelés a kőzetgyapothoz viszonyítva akár 40-50 százalékkal is olcsóbb lehet.

hungarocell szigetelés

Az EPS lapok 98%-a levegő, így kiváló hőszigetelő tulajdonsággal rendelkeznek, és a lábazatvonal felett beépítve alkalmazzák. A lábazati hőszigetelés azért lényeges, hogy a lakás alsó szintjein is megfelelő legyen a hőmegtartás, és se a pára, se a gombásodás, vagy penészesedés ne jelentkezzen.

A hungarocell továbbá igen ellenálló a vegyszerekkel szemben, ellenáll a hagyományos építőanyagoknak, a sóoldatoknak és a gyenge savaknak is. Negatívumként említhető ugyanakkor, hogy a tartós ultraibolya sugárzás hatására a hungarocell szigetelés felszíne megsárgul, porló lesz.

Számos gyártó minőségi hőszigetelő rendszerei érhetők el telephelyünkön. Kattints ide és tekintsd meg szigetelő anyag termékkínálatunkat.

Kőzetgyapot hőszigetelő rendszer

Ugyan a kőzetgyapot drágább alapanyag, de számos előnnyel jár. A kőzetgyapot páraáteresztő képessége kiemelkedő, mivel a szálas anyagszerkezetben a vízpára akadálytalanul mozoghat, így használatával elkerülhető otthonunk penészedése.

kőzetgyapot szigetelés

Tartósságát alapvetően az alapanyagnak (bazaltkőnek) köszönheti. Nem zsugorodik az évek során, nem esik össze, nincs hőmozgása és nem keletkeznek az illesztések mentén vonalmenti hőhidak. Az épületek energiafelhasználását kitűnően javítja.

Főként a forgalmasabb útszakaszok mellett élők számára fontos különbség, hogy a kőzetgyapotnak a hangszigetelési értékei is kimagaslóak. Köszönhető ez a sűrű szálas szerkezetnek, mely képes megszűrni a kinti hangokat, amire egyébként a hungarocell táblák nem alkalmasak.

Fontos még megemlíteni, hogy a kőzetgyapot esetében egy természetes, ásványi alapanyagról beszélünk, melynek olvadáspontja 1000 fok felett van, így tűz esetén megvédi otthonunkat és gátolja a tűz elterjedését.

A piacon a prémium termékektől az újrahasznosított hőszigetelőlapokig számos megoldás közül választhatunk. Az anyagvásárlás során érdemes rendszerben gondolkodni, mivel a gyártók úgy fejlesztik ki termékeiket, hogy azok tökéletesen kiegészítsék egymást, és így hosszú távon megbízhatóságot és védelmet nyújtsanak.

Ha további tanácsokra vagy kíváncsi a hőszigeteléssel kapcsolatban, akkor keresd szaktanácsadóinkat telephelyünkön, vagy a weboldalunkon is felveheted velük a kapcsolatot!