Azt jól tudjuk, hogy a tégla a legismertebb falazóanyag, amely már évezredek óta bizonyít. Amennyiben építkezés előtt állunk rendkívül fontos, hogy valóban minőségi építőanyagokat válasszunk otthonunk alapjául. Miért? A tégla házunknak olyan eleme, melyet később már nem lehet kicserélni, ezért is fontos, hogy korszerű hőszigetelő képességgel rendelkező terméket válasszunk a falazat építéséhez!

Mit érdemes tudni az okostégláról, és miért jó választás?

Az egyre szigorodó energetikai szabályozások miatt mind nagyobb figyelem irányul azokra a megoldásokra, amelyek elősegítik az otthonok ökotudatos kialakítását. Egy új ház építésének pedig kulcsfontosságú építőanyagát képezik a falazóelemek.

Az okostéglák a hagyományos falazó elemhez képest sokkal magasabb hőszigetelő képességgel rendelkeznek. Emellett akár monolit falazatként, tehát egy rétegben, utólagos hőszigetelés nélkül is alkalmazhatók, így a közel zéró energiaigényű lakóházak építésére is megfelelőek.

Milyen típusú okostéglák kaphatók?

Az egyik az üreges „klíma”, ahol a tégla egyedien tervezett szerkezete biztosítja a kívánt hőszigetelő hatást. A leginkább hőszigetelő variáns, ahogy a neve is mutatja, a „thermo”, itt a tégla üregei a kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal bíró kőzetgyapottal vannak feltöltve, így biztosítja a lehető leghatékonyabb hőszigetelést. A harmadik, más kategóriát képviselő alfaja a hangszigetelő tégla, amely a hő helyett a hangszigetelésben nyújtja a maximumot. Ez nem annyira a külső, hanem inkább a belső, térelválasztó falazat kialakításánál ajánlott.

Ha érdekelnek falazással kapcsolatos tanácsaink, akkor kattints ide a részletekért.

Az alábbi téglákat javasoljuk a falazat építéséhez

A falszerkezet hőszigetelő képességének legalább felét a tégla adja, a fűtési energiának pedig nagyjából egyharmada távozik innen a nem megfelelő rendszer miatt, ezért kiemelten fontos, hogy minőségi termékeket válasszunk otthonunkhoz.

A Wienerberger X-therm tégla kiemelkedő hő- és hangszigetelést biztosít a hagyományos tégláinkhoz képest, valamint fokozottan ellenáll a mechanikai hatásoknak. A megerősített bordaszerkezetének köszönhetően 44 cm falvastagságnál már nem szükséges utólagos hőszigetelés. A Porothrem Thermo Okostégla üregeiben kőzetgyapot szigetelő anyag biztosítja a kiváló hőszigetelést, így a további hőszigetelő anyagra fordított költség nagy része megspórolható.

Népszerű és energiahatékony építőanyag a Ytong rendszer, mely egy mesterségesen előállított kőzet, ami hasonló a természetben is megtalálható mészkőhöz. A Ytong falazat kiváló hőszigetelő tulajdonságát az apró pórusokba zárt levegő garantálja. Homogén anyagszerkezetéből adódóan rendkívüli hőszigetelési tulajdonsága a falazóelem minden irányában azonos. Könnyen, gyorsan megmunkálható, mely lehetővé teszi az építési idő lerövidítését, a szerkezetépítés minőségének javítását.

Miért érdemes telephelyünkön megvásárolnod építőanyagaid?

Pécsi áruházunkban minőségi tégla és építőanyag gyártók széles választékával várunk, szaktanácsadó kollégáink pedig kézséggel segítenek a megfelelő tégla megtalálásában.

Azon ügyfeleknél, akik nálunk vásárolják meg teljes házukhoz szükséges Wienerberger Profi téglájukat vállaljuk, hogy az első sor lerakásában a helyszínen segítséget nyújtunk!

Amennyiben további téglával és falazat építéssel kapcsolatos kérdésed van, látogass el telephelyünkre vagy írj nekünk weboldalunkon keresztül.