Végre itt a nyár, amely egyértelműen a kerti szezon időszaka. Egy ideje már tervezed, hogy átalakítod kertedet, feldobod annak megjelenését? Akkor érdemes inspirálódnod cikkünkből, melyben összegyűjtöttök az idei kert trendeket!

Középpontban a víz

Ha követjük az aktuális trendeket, akkor 2021-ben elengedhetetlen, hogy kertünkben megjelenjenek különböző vizes elemek. Mire gondolunk? Medence, kerti merülő, dézsa, netán egy kisebb kerti tó, bármi is legyen az, a víz feltöltő látványa fontos kiegészítőt adja majd a kertben. Ez esetben is elsősorban a természetes formákat és anyagokat részesítsük előnyben.


Feltöltődés a kertben

Napjainkban a kert egyre inkább a kikapcsolódás és a feltöltődés helyszínévé válik. A kerti élet már messze nem a fűnyírásról és a különböző kerti munkákról szól, hanem inkább a lazításról és a közösen töltött minőségi időről. Ennek a hangulatnak a megteremtéséhez érdemes hangsúlyt fektetni az érzékekre ható tényezőkre, mint a színek, illatok, formák. Idén a fáradt kékek, zöldek, és okkerek az igazi trendszínek, de a szürke árnyalatok, a fekete, a fehér, a fa és a rattan különböző árnyalati is népszerűek.

 

Fókuszban a kiegészítők

Szívmelengető hangulatfények nélkül aligha lehet teljes az enteriőr. Éppen ezért kapnak nagy hangsúlyt a távirányítással működő kültéri és beltéri partifények, valamint a LED-világítások.
Emellett az idei év nagy slágere a különböző állat és madár formatervezésű dekortárgyak. Kínálatunkban elérhető a minőségi, olasz Antico Mestiere kerámia virágcserép és kaspó kiegészítők, melyek remek dekorációs elemei lehetnek kertednek.

 

Önellátás

Valószínűleg a járványhelyzet is hozzájárult ahhoz, hogy az emberek egyre tudatosabbak lettek és fókuszba került az önellátás a kertben is. Arról nem is beszélve mennyivel finomabb és ízesebb a saját magunk által termesztett zöldségek/gyümölcsök. Ha eddig még nem profitáltál a kertedből, akkor érdemes új szemszögből gondolni a kertedre! Ehhez kapcsolódóan hasznos tippeket alábbi cikkünkben olvashatsz.

A kert mind szabadtéri nappali

Az aktuális trendek azt mutatják, hogy mivel egyre több időt töltünk a kertben, ezért lényegében egy második nappalit akarunk létrehozni a szabad ég alatt. Ebből kifolyólag megnőtt a multifunkcionális bútorok iránti kereslet, melyek célja, hogy ne csak hosszú ideig szolgáljanak ki minket, hanem számos funkciót is kielégítsenek. Hogy milyen kerti bútort választunk otthonunkban, az a hely méretétől és az egyéni igényeinktől is függ. Míg néhányan az egyszerűen tárolható, összecsukható székéket részesítik előnyben, vannak, akik jobban szeretnek kényelmesen elnyújtózni.

Amennyiben további szakmai tanácsra lenne szükséged a kertépítéssel kapcsolatban, esetleg megismernéd széles termékkínálatunkat akkor írj nekünk, vagy látogass el telephelyünkre!