A burkolatok, illetve a konyhafal díszítése terén a választék óriási. A falburkolat kiválasztása során ugyanakkor fontos szempont, hogy a konyhai hátfal illeszkedjen a konyha színvilágához, legyen könnyen takarítható és természetesen időtálló. Vegyük hát sorra milyen hátfal burkolatot érdemes választani!

1. Mozaik csempeburkolat

Hidegburkolatok esetében klasszikus választás a csempeburkolat. Azonban, ha csempe helyett különlegesebb anyagot szeretnénk használni a konyhai hátfal díszítéséhez, akkor a mozaik remek választás. A mozaik csempe az egyik legkeresettebb burkolat, hiszen praktikus, sokoldalúan felhasználható, továbbá elegáns és látványos megjelenést kölcsönöz a konyhának. A mozaik csempék nagy szín, méret és formaválasztékkal rendelkeznek, így mindenki megtalálhatja a stílusához megfelelőt, ráadásul könnyen tisztíthatóak.

konyha burkolat

2. Üveg hátfal

Napjainkban nagy divatnak számít az üveg hátfal, mely egyedi és exkluzív megjelenéssel bír. Felülete könnyen tisztítható ezért nem csak esztétikus, hanem praktikus burkolat anyag. Ráadásul az üveg hátfal nem szívja magába a nedvességet, szagokat és foltokat, így nem tudnak lerakódni rajta a különböző zsírfoltok és szennyeződések. Színes és matt változatokban is kapható, ezáltal ideális és sokoldalú megoldás lehet burkolat választáskor.

konyha burkolat

3. Táblafesték

A táblafestéket főként az általános iskolából ismerjük, azonban ha igazán egyedi és személyes megjelenést szeretnénk kölcsönözni a konyhánknak, akkor a táblafesték burkolatként való használata tökéletes választás. Írhatunk rá receptet, használhatjuk üzenőfalnak, vagy akár a gyerekek is rajzolhatnak rá, így az egész családi kiélheti általa a kreativitását. Mindemellett pedig egy igazán könnyen tisztítható felület.

konyha burkolat

4. Fa hátfal

Napjainkban már a fa is egy létező alternatíva a konyhai hátfal burkolására. A fából készült burkolat korszerű és időtálló, mely nagyon jól harmonizál a rusztikus, és a minimalista stíluselemekkel. Használatával elegáns és egységes bútor hatást érhetünk el a konyhában. A fa továbbá meleg hangulatot teremt a helyiségben, és nem csak a klasszikus stílus kedvelői számára jelent jó megoldást.

konyha burkolat

5. Kőburkolat

A kőburkolat konyhai hátfalként való használata természetes, klasszikus és igazán otthonos megjelenést ad. Kőburkolat tekintetében nagy választék áll rendelkezésre, így választhatunk autentikus, rusztikus és modern hatás közül. Ha burkolatként ezt az anyagot választjuk, akkor a felületet hosszú távon érdemes impegrálni, mivel így tartósabbá és könnyebben tisztíthatóbbá válik.

konyha burkolat

 

Mint látható a csempe helyett számos más megoldás létezik a konyhai fal burkolására. Mielőtt azonban neki látnánk a munkálatoknak fontos, hogy készüljön egy burkolási terv, ahol a csapok, konnektorok és egyéb konyhai berendezések helyét előre meghatározzuk. Bármelyik burkolatot is válasszuk a tartósság és a jó takaríthatóság mellett fontos a minőségre és a biztonságos használatára is nagy hangsúlyt fektetni.

Ha tervezed a konyha felújítást és segítségre lenne szükséged, vedd fel kollégáinkkal a kapcsolatot szaktanácsokért!