beton tetőcserép

Napjainkban számos tetőcserép közül választhatunk, legyen szó a klasszikus kerámia cserepek vagy éppen a színezett betonból készül tetőcserepekről. A beton, mint alapanyag több ezeréves múlttal rendelkezik és egyre nagyobb népszerűségnek örvend a tetőcserepek és a tetőfedési technikák között is, mivel számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik.

Cikkünkben 5 érven keresztül mutatjuk be, hogy miért érdemes a beton tetőcserépre letenni a voksunkat!

Vízzáróság

A beton tömörsége miatt a csapadékot teljes mértékben elvezeti, így az nem hatol a pórusok közé. Ennek köszönhetően a fagyás-olvadás ciklusok a víz térfogatának változásával nem károsítják a cserepet, nem mállik, így megnő a tartóssága. Emellett a tetőcserép nem szívja magába a vizet, így a tető súlya sem ingadozik, ami a tetőszerkezetre is jótékonyan hat.

beton tetőcserép

Egyedi megjelenés és színállandóság

A beton alapanyagában színezett, számos színben és stílusban kapható. A kívánt színt oxidfestékkel kapja, ezért az egyes cserepek színe nagy felületen is homogén. A mai modern gyártási eljárások során a beton tetőcserepek sima és porózusmentes felületüket alapanyaguknak, a kvarc tisztaságú homoknak és az egyedülálló felületkezelési eljárásoknak köszönhetik, amely garantálja a kopásállóságukat is.

Súly, nagy teherbírás

Nagyon magas a betoncserép felület mechanikai igénybevehetősége, így a szélsőséges időjárás, nagy tömegű hó vagy jég sem okoz törést. A héjazat megfelelő súlya a viharállóságban, hő- és hangcsillapításban játszik fontos szerepet.

Természetes összetevők

A betont három természetes alapanyag alkotja: víz, homok, kő, így a betonból készült tetőcserepek színeiknek és alapanyagaiknak köszönhetően harmonikusan illeszkednek a környezetbe.

beton tetőcserép

Környezeti hatások elleni védelem

A betonfelületre kerül még egy védőréteg, amely színében megegyezik az alapelem színével. Ez a réteg további védelmet biztosít a mohásodás és a szennyezett levegőjű városok káros füstgázhatásával szemben is.

Fedezd fel tetőcserép kínálatunkat weboldalunkon.

A tetőcserepeken túl…

Nem csak a tetőfedés anyagára érdemes gondolnunk, hanem komplexen a kiegészítőkre is, mint például a szellőzők, tömítők, rögzítők. Ugyanis ezek biztosítják a szükséges teherbírást, a megfelelő szellőzést, tehát nagy szerepük van a műszaki biztonság kialakításában.

Ebből kifolyólag javasoljuk a komplex tetőrendszerben való gondolkodást. Erre remek megoldást kínál, ha egy adott gyártó tetőcserepeit és a mellé kínált rendszerelemeket használjuk a felújítás során, mivel ez esetben új tetőnk garantáltan tartós lesz.

Pécsi telephelyünkön minőségi beton tetőcserép gyártók széles választékával várunk, így nálunk biztosan megtalálhatod az otthonodnak megfelelő tetőfedő anyagokat!

Látogass el hozzánk vagy írj szaktanácsadó kollégáinknak weboldalunkon keresztül.