tetőfelújítás

A házfelújítások közül egyértelműen prioritást élvez a tetőfelújítás. Elsőre talán nem is gondolnád, de napjaink egyre szélsőségesebb időjárási körülményei komoly károkat okozhatnak a tetőszerkezetben, de az is előfordulhat, hogy az évek során már elöregedtek a cserepek.

Ha tetőcserébe vagy felújításba vágsz, akkor fontos a hosszú távú tervezés, így érdemes a biztonságot, a szakértelmet, valamint a minőségi tetőfedő anyagokat előnyben részesíteni. Lássuk mire érdemes odafigyelni, hogy sikeres legyen a projekt.

Hogyan kezdjünk hozzá a tetőfelújításhoz?

Mivel a tetőszerkezet az egész ház egyik legfontosabb része, ezért felújítása előtt számos kérdéskört érdemes körbe járni, legyen szó műszaki, biztonsági, statikai vagy éppen esztétikai kérdésről. Emellett törvényi előírásoknak is meg kell megfelelni, ezért érdemes szakemberekhez vagy szaktanácsadókhoz fordulni mielőtt nekilátsz a munkálatoknak. Telephelyünkön szakképzett kollégák várnak, akik örömmel megválaszolják a tetőfelújítással kapcsolatos kérdéseidet.

tetőfelújítás

A minőségi alapanyagok rendkívül fontosak

A minőségi alapanyagok elengedhetetlenek a hosszú távú védelemért. Ebből kifolyólag olyan tetőcserepet és tetőszerkezeti megoldást érdemes választani, amelyek a minőséget tekintve világszínvonalú gyártás során készültek.

A legnépszerűbb tetőfedő anyagok között található bitumenes zsindely, mely kedvező áron beszerezhető, ugyanakkor nem túl esztétikus megoldást kölcsönöz az otthonunknak. Gyakran alkalmaznak agyag vagy kerámiacserepet, mely dekoratív megjelenést biztosít. Illetve a beton tetőcserepek is egyre elterjedtebbek köszönhetően magas strapabíró és ellenállóképességnek.

Amennyiben érdekel melyek a főbb különbségek a beton és kerámia tetőcserepek között, olvasd el korábbi blogcikkünket.

Válassz komplex tetőrendszert

A tetőfelújítás során javasolt nem csak a tetőfedés anyagára gondolni, hanem komplexen a kiegészítőkre is. A legjobb és legbiztosabb megoldás, ha komplett tetőrendszert választasz. Erre remek lehetőség, ha egy adott gyártó tetőcserepeit és a mellé kínált rendszerelemeket használod a tetőfelújítás során, mivel ez esetben új tetőnk garantáltan időtálló és tartós lesz.

Lényegesek a garanciális feltételek

Vásárláskor mindenképp tájékozódj, hogy a választott gyártó vállal-e teljes garanciát, esetleg milyen kiegészítő garanciákat biztosít. Érdemes hazai gyártót választani ugyanis, ha a későbbiekben pótlásra vagy bővítésre lenne szükséges, akkor rövid időn belül hozzájuthatunk az anyagokhoz.

Gondos kivitelezés és megfelelő szakemberek

A minőségi munkához elengedhetetlen egy profi szakember vagy tetőfedő csapat. A szakemberek megtalálása igen komoly kihívást jelenthet, ugyanakkor személyes ajánlásokon és referencia munkánkon keresztül sikerülhet megtalálni az igényeidnek megfelelő csapatot. Érdemes még a tetőfelújítás előtt megkeresni a szakembereket, ugyanis jellemző a több hónapos „várólista”.

Pécsi telephelyünkön minőségi tetőcserép gyártók széles választékával, valamint szakmai tanácsokkal várunk, így biztosan megtalálhatod az otthonodnak megfelelő tetőt! További részletekért látogass el hozzánk vagy írj szaktanácsadó kollégáinknak weboldalunkon keresztül.