teraszburkolatok

A tökéletes teraszburkolat megtalálása nem egyszerű feladat, mivel számos népszerű burkolattípus létezik, melyek kültéren is megállják a helyüket. Cikkünkben összegyűjtöttük a legkedveltebb teraszburkolatokat, hogy segítsünk a választásban.

Klasszikus faburkolat

A fa élő anyag, ezért nagyon természet közeli. A kertekben, családi házakban és teraszokon igazán kellemes hangulatot nyújt. A fa természetessége semmivel sem helyettesíthető, ám egyes tulajdonságai miatt mindenképpen javasolt évente felületkezelni. Előfordulhat, hogy idővel a fa megrepedezik, illetve az is, hogy újra kell festeni. Továbbá a faburkolattal rendelkező teraszok nehezebben tisztíthatók. Így az esztétikus megjelenés mellett, azért számos hátrányt is tartogat a faburkolat.

WPC burkolat

Ha olyan burkolatot keresel a teraszodra, amely természetes fa hatású, ugyanakkor évekig megőrzi a minőségét kültéren is, akkor a WPC burkolat remek választásnak bizonyulhat. A WPC egy fa-műanyag kompozit anyag, mely könnyen formázható és még színezhető is, tehát teljes mértékben saját ízlésedre alakítható. Ellenáll az extrém magas vagy alacsony hőmérsékletnek, emellett strapabíró és a lerakása is egyszerű. Időállóbb, mint a faburkolat, nem hajlamos méret-, és alakváltozásokra.

Érdekel térburkolat kínálatunk? Akkor kattints ide és böngéssz weboldalunkon, vagy látogass el telephelyünkre személyesen!

Kerámia burkolat

Költséghatékony megoldást kínál a kerámia hidegburkolat, ráadásul számos gyártó külső teraszburkoló lapjai közül lehet válogatni. Méretük általában 30×30 cm-es, és nagyon változatos színek és felületi mintázatok jellemzik. Ha a kerámia mellett tesszük le a voksunkat, akkor mindenképpen csúszásgátló típust válasszunk. Emellett fontos, hogy a járólap mindenképpen fagyálló legyen, mert a terasz télen- nyáron nagy hőingadozásnak van kitéve. A tisztántartás szempontjából azonban remek választás, mivel elég csak felmosni a burkolatot.

Gres lapok

Kültérre jó választásnak bizonyulhat a fagyálló gres lap, melynek összetétele agyag, homok és más természetes anyag, melyeket magas hőfokon égetnek ki, ennek köszönhetően vízfelvétele 0,5% alatt van. Napjainkban nagy népszerűségnek örvend, mivel szép megjelenést kölcsönöz, nagy kopásállósággal rendelkezik, valamint óriási szín-, minta-, és formaválasztékban kapható. A választásnál fontos figyelembe venni, hogy nagyobb egy lap csúszásmentességi fokozata, annál jobban használható a teraszon.

Bármelyik burkolat mellett is teszed le a voksodat kiemelt szempont legyen a csúszásállóság, a fagyállóság és a takaríthatóság, emellett pedig gondolkozz hosszútávú, tartós megoldásban.

Telephelyünkön minőségi burkolatok széles választékával és szakmai tanácsokkal várunk! Amennyiben kérdésed lenne látogass el hozzánk vagy írj nekünk!