Közeleg a tél és hűvös időjárás, így érdemes különös figyelmet fordítanunk otthonunk megfelelő szigetelésére. A hőszigetelési munkálatok során rendkívül fontos, hogy milyen alapanyagot alkalmazunk. Nagy kérdés szokott lenni, hogy polisztirol vagy kőzetgyapot szigetelés legyen a házon?

Nehéz egyértelmű választ adni erre, éppen ezért cikkünkben bemutatjuk mindkét anyag előnyeit és hátrányait, így segítve a választásban.

Hőszigetelés polisztirollal

A homlokzatok utólagos hőszigetelése során a legnépszerűbb választás a polisztirol. Az expandált polisztirol lemezek jó minőségű szigetelőanyagok és legfőbb előnyük, hogy 30%-kal olcsóbbak a kőzetgyapottal szemben, ami egy családi ház hőszigetelése során jelentős faktor.

A polisztirol lemezeken belül választhatjuk a jól ismert, fehér színű EPS lemezeket, vagy a grafitos adalékanyaggal ellátott szürke színű grafitos szigetelő lapokat. A fehér színű polisztirol helyett javasolt a grafitos polisztirol mellett döntenünk, mivel utóbbi hőszigetelése akár 20-30%-kal is jobb lehet az ugyanolyan vastag hagyományos szigetelőkénél.

Számos gyártó minőségi polisztirol lemezeit kínáljuk telephelyünkön. Kattints ide és tekintsd meg termékkínálatunkat.

 

Kőzetgyapot, mint hőszigetelő anyag

Ugyan a kőzetgyapot drágább alapanyag, de számos fontos előnnyel bír. A kőzetgyapot páraáteresztő képessége kiemelkedő, mivel a szálas anyagszerkezetben a vízpára akadálytalanul mozoghat, így használatával elkerülhető otthonunk penészedése. További előny, hogy a hangszigetelés jobb a polisztirolnál, mivel sűrű szálszerkezete jobban elnyeli a hangokat. Így ha forgalmas környezetben élünk, akkor nagy jelentőséggel bírhat a kőzetgyapot remek hangszigetelése.

Fontos még kiemelni, hogy egy természetes, ásványi alapanyagról beszélünk, melynek olvadáspontja 1000 fok felett van, így tűz esetén megvédi otthonunkat és gátolja a tűz elterjedését.

A kőzetgyapot szigetelés során választhatjuk a hagyományos, egyrétegű kőzetgyapot lapokat, vagy a korszerűbb kétrétegű lemezeket, amelyeknek hőszigetelése 10%-kal jobb és keményebb külső része jobban védi az elkészült homlokzatot az esetleges sérülésektől.

Telephelyünkön minőségi hőszigetelő rendszerek széles választékát kínáljuk.

Ha sikerült kiválasztanunk a szigetelő anyagot és megtaláltuk a számunkra megfelelő márkát is, akkor a kivitelezés folyamatára is érdemes nagy hangsúlyt fektetni, mivel ez is befolyásolja a hőszigetelés minőségét. Érdemes megbízható referenciákkal rendelkező kivitelezőt választani a munkára.

 

Ha további tanácsokra vagy kíváncsi a hőszigeteléssel kapcsolatban, akkor keresd szaktanácsadóinkat telephelyünkön, vagy itt a weboldalunkon is felveheted velük a kapcsolatot